SEGRE

VÍDEOS VIRALS

"Lo paras o lo pasas", nova campanya contra la viralització de vídeos

Per denunciar la difusió il·legítima d'imatges amb continugts violents i sexuals i eliminar-ls de les xarxes abans que es facin virals

"Lo paras o lo pasas", nova campanya contra la viralització de vídeosEFE/ Sebastien Nogier/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Lo paras o lo pasas"; és la nova iniciativa de l'Agencia Española de Protección de Datos per fomentar l’ús del Canal Prioritari que va posar en marxa per denunciar la difusió il·legítima d’imatges amb continguts violents i sexuals i eliminar-los de les xarxes abans que es facin virals. La campanya, ha informat avui l’organisme que te cura de la protecció de les dades personals, es dirigeix a totes les persones que en algun moment poden rebre un contingut d’aquest tipus, encara que inicialment no el gravessin ells.

En rebre aquests vídeos o fotografies amb continguts sexuals o violents cada persona ha de decidir què fer: si es converteix en còmplice i contribueix a fer-lo viral, amb el consegüent dany que això ocasionarà a les persones que apareguin en aquestes imatges, o si actua per parar la cadena.

L'Agencia Española de Protección de Datos ha recordat que no només té una responsabilitat la persona que inicialment decideix difondre un contingut de caràcter sexual o violent sense el permís de la persona que apareix en les imatges, sinó tots aquells que posteriorment contribueixen a la seua difusió a través de diferents vies.

En la nova iniciativa d’aquest organisme (#LoParasOLoPasas) hi ha participat l’actriu Ana Milán, que ha plantejat a les seues xarxes socials què farien els seus seguidors si reben un vídeo de caràcter sexual gravat sense el consentiment de la dona que hi apareix. L’actriu reflexiona a les seues xarxes sobre la importància i el poder que té cada persona en aquell moment per posar fre a aquest contingut, i planteja als seus seguidors i als usuaris de les xarxes socials en general, si volen ser part de la solució del problema o convertir-se en còmplices.

La iniciativa "Lo paras o lo pasas" forma part del Pacto Digital para la Protección de las Personas, un projecte que va impulsar l’AEPD per fomentar la protecció de dades i l’ús responsable de les noves tecnologies a què s’han adherit ja més de dos-centes entitats.

L’any passat es van rebre 358 peticions a través del Canal Prioritari, de les quals 174 van entrar a través del canal específic per als menors d’edat; després d'analitzar-les se'n van tramitar 29 com a urgents, xifra que triplica les de l’any anterior, i en 29 casos es va sol·licitar la retirada urgent dels continguts que s’havien difós.

tracking