SEGRE

REIALESA POMPES FÚNEBRES

Adeu al duc d'Edimburg

Funeral avui al castell de Windsor dissenyat per ell mateix || Serà marcadament militar i amb només trenta convidats per les limitacions per la Covid

El funeral tindrà caràcter militar.

El funeral tindrà caràcter militar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família reial britànica es prepara per acomiadar avui el duc d’Edimburg, el funeral del qual es farà a la capella gòtica de Sant Jordi, al castell de Windsor, entre mesures de seguretat per la Covid-19 i seguint un guió marcadament militar ideat en vida pel mateix príncep. Tots els detalls, des de la música, que interpretarà el cor, fins a les insígnies militars que adornaran l’altar, així com el vehicle Land Rover que transportarà el cos sense vida del consort d’Isabel II, obeeixen a instruccions precises donades pel marit de la sobirana britànica.

També els convidats, el reduït grup de tot just trenta persones seleccionades de la llista original dels 800 que hi haurien assistit en un món sense pandèmia, o les representacions militars, responen al patró que el mateix duc va sol·licitar per al seu comiat.

Un element amb què potser no comptava, segons els mitjans, serà l’abillament civil, i no l’uniforme militar, com és tradició en funerals reials, que portaran els convidats.

Els homes podran posar-se un abric de dol amb les seues medalles i les dones, vestit de dia. Aquesta decisió va ser adoptada, pel que sembla, per la reina a fi d’evitar que tant el seu net, el príncep Enric, i el seu fill petit, Andreu, quedin exclosos de l’etiqueta protocol·lària.

El duc de Sussex va perdre tots els títols militars a l’abandonar les seues funcions com a part de la monarquia l’any passat.

Durant el seguici fúnebre els prínceps Enric i Guillem no caminaran un al costat de l’altre sinó que el seu cosí Peter Philips, fill de la princesa Anna i el capità Mark Philips, se situarà al mig dels dos germans. Des del palau de Buckingham, la residència oficial d’Isabel II a Londres, no s’ha fet cap comentari sobre aquesta decisió.

Efectius del Primer Batalló de la Guàrdia de Granaders de la Companyia de la Reina desplaçaran el fèretre del príncep, cobert amb la seua espasa, la seua capa naval i un tribut floral, des del temple privat fins a un saló del Castell de Windsor. El vehicle Land Rover per transportar el taüt serà flanquejat per representants de la Marina, dels Marines reials, del cos dels Highlanders, del Regiment Reial del Quart Batalló d’Escòcia i de les Forces Aèries. I l’Artilleria a Cavall de les Tropes Reials del Rei efectuarà canonades i quan la processó arribi sonarà l’himne nacional.

tracking