SEGRE

FESTEJOS COMERÇOS

Més roses per celebrar aquest Sant Jordi

Floristes de Catalunya esperen vendre enguany 4,2 milions d'aquestes flors, gairebé quatre vegades més que el 2020 || Posen l'accent en l'intrusisme en una època “molt dura” per al sector

La dependenta de Flors Carol, al carrer Democràcia de Lleida, preparant una rosa de Sant Jordi.

La dependenta de Flors Carol, al carrer Democràcia de Lleida, preparant una rosa de Sant Jordi.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els catalans compraran enguany 4,2 milions de roses, xifra molt superior a l’1,2 milions venuts l’any passat però encara lluny dels 7 milions que es van vendre el 2019, segons les previsions del Gremi de Floristes de Catalunya.

Professionals del sector com Ramon Arrufat, propietari de la floristeria Arrufat de Lleida, van pronosticar ahir que la recuperació no s’aconseguirà totalment fins al 2023 i va augurar que les vendes en línia continuaran creixent. “Esperem que, si les restriccions de la pandèmia no s’agreugen en les properes setmanes, aquest Sant Jordi millorin una mica les xifres d’un any 2020 que va ser molt dur a causa del confinament domiciliari”, va explicar Arrufat, que es va mostrar cautelós a l’espera de l’evolució de casos de la Covid-19. Respecte a les vendes de flors durant tot l’any passat, calcula que el volum del negoci va caure un 80%.

Per la seua part, la presidenta del gremi a Lleida, Anna Balañá, va posar l’accent en la polèmica per l’intrusisme i la competència deslleial al carrer, apuntant que “els comerços hem pagat molt cara la crisi de la Covid-19 i l’ajuntament hauria de vetllar perquè només els floristes puguem tenir parades el 23 d’abril”. Al mercadillo que s’instal·larà a l’avinguda Francesc Macià hi haurà sis parades de roses, encara que la majoria de floristes sortiran al carrer davant dels seus negocis.

Flors de paper i punts de llibre per combatre el càncer L’AECC-Catalunya contra el Càncer de Lleida celebrarà enguany el Sant Jordi amb la venda de material solidari per continuar millorant la vida de les persones amb càncer i les seues famílies. Els dies 21, 22 i 23 d’abril, la ciutadania podrà adquirir de 10 a 13 hores a la seu del carrer Pallars punts de llibres, roses de paper i dracs elaborats per voluntàries de l’entitat.

Els productes també es podran adquirir a Tàrrega, Butsènit d’Urgell, Torrelameu, Torrefarrera i la Seu d’Urgell, encara que la data de la parada solidària encara està per concretar. També recomanen a la població que comparteixi recomanacions de llibres a les xarxes amb l’etiqueta #AECCLleida.

tracking