SEGRE

INFÀNCIA LEGISLACIÓ

Víctimes d'abusos a l'Església celebren que la 'llei Rhodes' tiri endavant

“És el principi del final de la impunitat”

Víctimes d’abusos, en una protesta a l’abadia de Montserrat.

Víctimes d’abusos, en una protesta a l’abadia de Montserrat.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació Infància Robada, integrada per víctimes de pederàstia per part de membres de l’Església, va qualificar ahir de “fita històrica” la llei orgànica de protecció a la infància i a l’adolescència davant la violència, aprovada dijous al Congrés, i va considerar que suposarà “el principi del final de la impunitat”.

“És una fita històrica que aporta llum, esperança i que, sens dubte, suposa un abans i un després en la defensa de les nenes i els nens que des de la seua vulnerabilitat fins ara han caminat en un insuportable desert, el del menysteniment, el menyspreu i la negació”, va assegurar l’associació en un comunicat. Especialment, celebren la pujada a 35 anys l’inici del termini de prescripció dels abusos sexuals a menors. “És el principi del final de tantes dècades d’impunitat i d’emparar botxins i no les seues víctimes”, van subratllar des d’Infància Robada.

Al Maristes de Lleida, una desena d’exalumnes van denunciar abusos per part d’un religiós

A Lleida, una desena d’exalumnes del col·legi Maristes van denunciar públicament els abusos per part del germà Moisés González, que va morir l’any 1997, i que hauria comès els abusos durant quaranta anys. Una investigació de la comissió de Protecció de Menors i Adults Vulnerables del bisbat de Solsona també va revelar a finals del 2019 que dos capellans d’aquesta diòcesi, ja morts, van abusar sexualment de vuit menors entre els anys 50 i 70.

Per la seua part, els bisbes espanyols van titllar ahir de “greument injusta” l’acusació que va realitzar dijous la nova ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, a l’assegurar que l’“Església catòlica ha estat còmplice massa vegades amb la violència sexual cap als nens”, i van atribuir les seues declaracions al fet que Belarra “és presa d’un anticlericalisme ranci”.

tracking