SEGRE

FESTES LITERATURA

La màgia de Sant Jordi inunda la Seu

La capital de l'Alt Urgell celebra la primea edició de Llegendària, amb espectacles de titelles i contes per als més petits || El carrer Canonges va ser l'epicentre d'aquesta proposta

Petits i grans a ‘Històries de la muntanya Raisa’, basat en històries de Susanna Isern.

Petits i grans a ‘Històries de la muntanya Raisa’, basat en històries de Susanna Isern.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre històric de la capital de l’Alt Urgell es va vestir ahir de gala per acollir la primera edició del Llegendària, nova iniciativa cultural de la ciutat relacionada amb la festivitat de Sant Jordi. L’esdeveniment, segons el consistori, tindrà continuïtat l’any que ve i compta amb la implicació de comerç, entitats i institucions culturals i educatives locals. Llegendària va decorar amb lletres gegants diferents punts de la ciutat, sobretot del centre històric, elaborades totes per associacions de mares i pares d’alumnes i per col·lectius de la Seu.

L’epicentre en el qual es va desenvolupar l’acció principal va ser el carrer Canonges. Un nombrós públic, majoritàriament famílies amb nens, va passejar i va participar en les accions lúdiques i culturals organitzades durant tota la jornada.

El centre històric es va omplir de famílies que, amb cita prèvia, van gaudir de tres propostes lúdiques

El protagonista que va servir de fil conductor del programa va ser l’Agustinet, mascota de la biblioteca municipal de Sant Agustí, un monjo que viu a l’edifici i és l’encarregat de fomentar la lectura entre els nens que la visiten. Petits i grans van gaudir amb espectacles simultanis en diferents escenaris.

Va destacar el d’Històries de la muntanya Raisa, basat en històries de l’escriptora local Susanna Isern, la representació del conte Segre avall!... una aventura dels escrofus, d’Albert Galindo, i l’espectacle de titelles La llegenda de Sant Jordi, a càrrec de Titelles Vergés.

Tots els espectacles van ser organitzats seguint els protocols sanitaris de la Covid-19, amb reserva prèvia per tenir un control de l’aforament i garantir la distància de seguretat. La Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (Ubsu), per la seua part, va instal·lar un punt lúdic i va decorar amb diferents temàtiques els aparadors dels establiments comercials.

.

El carrer Canonges va estar decorat amb elements relacionats amb contes i amb la tradicional llegenda de Sant Jordi. Per a això, l’Associació de Veïns i Botiguers del Casc Antic de la Seu va crear diversos dracs de tela que, malgrat la pandèmia, van mantenir viu l’esperit festiu a l’artèria principal d’aquesta nova acció cultural.

Petits i grans a ‘Històries de la muntanya Raisa’, basat en històries de Susanna Isern.

Petits i grans a ‘Històries de la muntanya Raisa’, basat en històries de Susanna Isern.C.SANS

tracking