SEGRE

A l'UCI per Covid després de rebutjar la vacuna

L'equip mèdic que signa la carta.

A l'UCI per Covid després de rebutjar la vacuna@Zuyderland

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tràgica història d'un pacient de covid-19 ha servit perquè metges dels Països Baixos exigeixin utilitzar totes les vacunes disponibles. Es tracta d'una persona a la qual se li había ofert vacunar-se amb AstraZeneca però que la va rebutjar per por de patir trombes. Ara està ingressat a l'UCI i connectat a respiració assistida.

"Avui hem ingressat al nostre hospital el primer pacient que havia rebutjat la vacuna AstraZeneca". Així comença la carta que els professionals de l'hospital Zuyderland, a Heerlen, als Països Baixos, han enviat al govern per criticar la política de vacunació del país. El govern holandès, com el de la resta de països europeus, manté els recels amb les vacunes d'AstraZeneca i Janssen per la possible relació amb trombes cerebrals poc habituals.

La carta, dirigida al ministre de Sanitat en funcions, Hugo de Jonge, critica la paralització de l'ús de Janssen i les limitacions d'edat imposades en l'ús d'AstraZeneca. "Benvolgut ministre, no podem esperar més. Ni un dia més". El personal sanitari alerta que les UCI estan plenes "de gent de trenta, quaranta i cinquanta anys" i avisen que estan esgotats: "Ja no podem completar la planificació".

A la carta, els metges recorden que el risc de tenir un trombe per les vacunes és molt menor que el de tenir-ne per Covid: "El risc de danys greus derivats de la Covid-19 és deu vegades superior per a les persones de 40 anys i setanta vegades per als de 60".

Els Països Baixos té emmagatzemades des de dilluns 80.000 dosis de Janssen a l'espera d'una recomanació científica de l'Agència Europea de Medicaments (EMA) sobre la seva seguretat i la seva possible relació amb sis casos de coagulació sanguínia inusual als Estats Units.

tracking