SEGRE

Així és el 'yayagram': l'enginyós invent d'un net per comunicar-se amb la seua àvia de 96 anys

Així és el 'yayagram': l'enginyós invent d'un net per comunicar-se amb la seua àvia de 96 anys

Així és el 'yayagram': l'enginyós invent d'un net per comunicar-se amb la seua àvia de 96 anys@mrcatacroquer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Manuel Lucio (@mrcatacroquer a Twitter), un enginyer informàtic de Valladolid, és l’autor d’un enginyós aparell que li permet comunicar-se amb la seua àvia de 96 anys de manera molt senzilla. La seua àvia no hi sent bé, pel que les comunicacions telefòniques són complicades i tampoc no es maneja bé amb les pantalles tàctils. La solució que se li va ocórrer a Manuel va ser aplicar els conceptes de les apps mòbils a un dispositiu físic, que no només fos més fàcil d’utilitzar, sinó també més fàcil de comprendre. Així va nàixer el 'yayagram', un aparell que li dona a la seua àvia la independència de comunicar-se amb tots els nets sense dependre del telèfon mòbil.

El 'yayagram' és una capseta de comandaments amb un micròfon i una impressora amb paper tèrmic. Amb diverses etiquetes per a cada un dels contactes, la persona pot escollir qui enviar un àudio canviant el cable de lloc. "Per enviar missatges de veu primer s'elegeix el net o neta al qual enviar el missatge, o a tots alhora! La selecció es fa amb un jack a l'estil  Las Chicas del Cable, explica Manu en un fil a Twitter que ja s’ha fet viral.

La programació està basada en Telegram i permet que, prement un botonet roig, s’enviïn àudios a través de la plataforma. A més, gràcies al seu sistema, imprimeix, com si fos un rebut, la conversa, un sistema ideal per a les persones grans que poden llegir bé però que tenen dificultats auditives.

tracking