SEGRE

Una illa europea ofereix diners als turistes que hi vagin de vacances aquest estiu

Malta té amb nombrosos paisatges de gran bellesa natural com penya-segats, turons, valls i camins rurals.

Una illa europea ofereix diners als turistes que passin allà les seues vacances

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels sectors més afectats pel coronavirus és, sens dubte, el turisme. Des de març de 2020 els viatges per plaer s’han desplomat a tot el món i els sectors que en depenen s’han vist sumits en una profunda crisi.

Els països que, tradicionalment, han estat destí de molts d’aquests turistes lluiten ara per no perdre aquesta part d’ingressos tan important per al seu PIB. Cadascú prova de atreure els possibles viatgers de diferent manera i el Govern de Malta ha posat en marxa una mesura més que agressiva: pagarà fins cent euros als turistes que decideixin passar allà les seues vacances d’estiu.

Aquesta mesura, per a la qual s’han destinat 3,5 milions d’euros dels seus pressupostos, pretén incentivar la temporada turística en la pandèmia. El pla està dirigit als turistes independents, sense agències o plataformes, que viatgin a aquesta illa de la Mediterrània a partir de l’1 de juny i que reservin un mínim de tres nits d’hotel.

L’Autoritat del Turisme de Malta  pagarà 100 euros per persona en reserves d’hotels de cinc estrelles, 75 euros per persona en establiments de quatre estrelles i 50 euros per cap en el cas d’allotjaments de tres estrelles. A més, els turistes que s’allotgin a l’illa de Goig, la segona en mida de Malta i coneguda per les seues platges, obtindran un descompte addicional del 10 % en les seues reserves.

Per accedir a aquests ajuts, serà necessari registrar-se en un portal d’internet que pot trobar-se a la pàgina de l’Autoritat del Turisme maltesa. L’oferta només està disponible per als 35.000 primers visitants que reservin la seua estada a Malta de cara a aquest estiu. Encara sense dates conegudes de quan s’obrirà la convocatòria ni quins dies cobrirà, el Govern sí ha informat que l’estada mínima haurà de ser de 3 dies a les seues illes.

Malta té la taxa més gran de vacunació contra el virus de la Unió Europea, havent administrat almenys una dosi al 42% dels adults. S’ha produït un fort descens dels nous casos de coronavirus, amb una taxa de positivitat -el percentatge de proves que donen un resultat positiu- que ha descendit al 2,6%.

tracking