SEGRE

Viatges a Sèrbia amb vacuna inclosa per 500 euros

Dosi de la vacuna de Pfizer en un centre de vacunació

Dosi de la vacuna de Pfizer en un centre de vacunacióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vacuna’t a Sèrbia, el viatge l'organitzem nosaltres! Aquest és el reclam de la pagina web d’una agència de viatges de la ciutat italiana de Bolonya, que assegura tenir més de 500 reserves per a les visites que està organitzant al país balcànic, on els turistes reben de forma gratuïta la vacuna contra la covid-19. Se’ls permet fins i tot triar entre Pfizer, AstraZeneca, Sputnik o Sinopharm, les quatre vacunes adquirides per les autoritats sèrbies, que han aconseguit que el seu país sigui un dels més avançats d’Europa en la campanya de vacunació.

Es calcula que hi ha ja més de 50.000 estrangers no residents al país balcànic que han sol·licitat vacunar-se, per a la qual cosa han d’omplir un formulari oficial, que només està disponible en serbi, i esperar que les autoritats del país els donin una data disponible. L’agència de viatges de Bolonya que ha vist un filó en les vacances anticovid a Belgrad i ofereix assistència per omplir el formulari i reservar l’hotel, a més d’un guia durant l’estada i una assegurança.

Les autoritats sèrbies asseguren que no estan utilitzant els sèrums com un reclam per atreure els visitants estrangers. "El Govern ha fet tot el possible per protegir primer la nostra població, però també s’ha volgut ajudar els països de la regió", afirma l’ambaixador de Sèrbia a Itàlia, Goran Aleksic.

Dubai, als Emirats Àrabs Units, també organitza paquets d’estada més vacuna, però el preu és lleugerament superior: 50.000 euros. Així ho va destapar el diari britànic The Telegraph, que va assegurar que una associació anomenada Knightsbridge Circle oferia paquets des de 28.000 euros per viatjar i obtenir la vacuna. De fet, per als britànics més grans de 65 anys hi ha un paquet de gairebé 50.000 euros, que inclou tres setmanes en un hotel de luxe, avió, PCR i vacuna. Tot aquell que decideixi fer el viatge rebria la primera dosi tot just arribar al país del Pròxim Orient i s'hauria d'esperar 21 dies, complint totes les mesures de seguretat, per rebre la segona dosi abans de tornar.

Cuba pot ser el pròxim país en què permeti la inoculació als estrangers. El director de l’Institut Finlay de vacunes del país americà, Vicente Vérez Bencomo, ho va explicar en una roda de premsa: "Estem planejant produir fins 100 milions de dosi de Sobirana 02. Si tot va bé, aquest any tindrem tota la població cubana vacunada. La Soberana 02 és una de les quatre vacunes que estan en fase d’assaig. De fet, de forma recent es va començar a administrar a la población.En relació a la possible oferta que pugui existir per als turistes, Vérez va assegurar que també n'hi hauria per als estrangers: "Els turistes tindran l’opció, si volen, de vacunar-se a Cuba", va dir.

tracking