SEGRE

Aquest és el cartell de Vox contra els 'menes' que s'ha fet viral

Abascal amenaça Jair Domínguez per les seves consideracions sobre

Abascal amenaça Jair Domínguez per les seves consideracions sobre "com combatre el feixisme"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un cartell electoral de Vox que ha aparegut aquest matí a l’estació de Renfe i Metro de la Puerta del Sol de Madrid s’ha viralitzat a Twitter quan els usuaris han començat a compartir la imatge. A la imatge, es compara els ajuts per als menors no acompanyats ("Un mena 4.700 euros al mes"), amb la pensió que rep la gent gran ("La teua àvia 426 euros de pensió/mes"). La Fiscalia de Madrid ha obert una investigació per un possible delicte d’odi contra el cartell.

La diputada de Vox per Almeria, Rocío De Meer, ha estat una de les que ha compartit la polèmica imatge. 

El Ministeri Públic ha decidit analitzar la qüestió en vista del col·lectiu esmentat al cartell. Són delictes d’odi aquells que incitin infraccions contra persones per la seua connexió, simpatia, filiació, suport o pertinença "a un grup" pel seu origen nacional o ètnic, el llenguatge, el color, la religió, el sexe, l’edat, la discapacitat intel·lectual o física, l’orientació sexual o un altre factor similar. Els qui públicament fomentin, promoguin o incitin directament o indirectament a l’odi, hostilitat, discriminació o violència contra aquests col·lectius considerats vulnerables, s’enfronten, segons estableix el Codi Penal, a penes de presó d’un a quatre anys i a més amb la pena de multa de sis a 12 mesos.

Més enllà del cartell, la suposada perillositat dels menors no acompanyats s’ha convertit en un dels eixos de la campanya dels d’Abascal. La candidata a la presidència de la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, s’hi ha referit en diverses ocasions destacant que suposen un problema "descomunal". Així, en una recent entrevista a '24 Horas’, la candidata de Vox va retreure que, durant la legislatura, la Conselleria de Polítiques Socials no oferís dades precises. "Tenim milers de menes a Madrid, ni la Comunitat de Madrid sap quants menes té", va criticar Monasterio que va ressaltar també que hi ha molts "exmenes" que estan circulant per zones de Madrid com la Casa de Campo. "Hem de repatriar tots aquests nens amb els seus pares, eliminar la immigració il·legal", va defensar.

'Mena', a més, és un terme que el Senat ha demanat de modificar per la criminalització a la qual porta anys vinculada per part de grups i partits conservadors, i que el Ministeri de l’Interior també sospesava modificar per les mateixes raons, encara que de moment continua sent legal.

tracking