SEGRE

GUIA

Homenatge universitari a Joan Margarit a Barcelona

Proposen posar el nom de l'escriptor a una nova plaça del Campus Diagonal Sud

La música va acompanyar ahir l’acte d’homenatge de la UPC i la UB a l’arquitecte i poeta Joan Margarit.

La música va acompanyar ahir l’acte d’homenatge de la UPC i la UB a l’arquitecte i poeta Joan Margarit.UPC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Barcelona (UB) i l’ajuntament de la capital catalana van retre ahir homenatge al poeta i arquitecte lleidatà Joan Margarit, que va morir el passat mes de febrer als vuitanta-dos anys, i van proposar el seu nom per a la nova plaça del Campus Diagonal Sud, al districte de les Corts.

L’acte va comptar amb l’assistència del regidor del districte, Joan Ramon Riera; el rector de la UB, Joan Guàrdia, i el de la UPC, Francesc Torres. Així mateix, també hi van assistir el delegat del rector en els àmbits d’Arquitectura, Urbanisme i Edificació de la UPC, Estanislau Roca, i Félix Solaguren-Beascoa, director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, en què Margarit va impartir docència.

La plaça que portarà el nom de Joan Margarit té prop de 7.000 metres quadrats i és un espai a l’aire lliure destinat a la pràctica esportiva. El rector de la UPC, Francesc Torres, va afirmar que “és de justícia retre homenatge a Margarit per part de les nostres universitats, l’ajuntament i la cultura, ja que, a més d’un magnífic catedràtic de càlcul d’estructures i conspicu investigador a l’ETSAB, amb el temps va fonamentar una gegantina i premiada dimensió com a poeta en llengua catalana i castellana, amb una extensíssima obra reconeguda, aclamada pel públic i distingida amb els reconeixements més prestigiosos”.

.

El rector de la UB, Joan Guàrdia, va recordar que “fa uns anys Margarit ens va cedir una selecció de poemes per a una obra que proposava tretze itineraris per la ciutat; ara volem afegir-ne un més, que aculli el seu nom al nostre campus i faci que sigui ell el que a partir d’ara formi part de l’itinerari diari dels universitaris”.

tracking