SEGRE

L'ús obligatori de la mascareta podria tenir data de caducitat

Mascareta

Obligatòria la mascareta a les platgesMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Espanyola de Medicina Preventiva, Salut Pública i Higiene (Sempsph) veu amb optimisme l’evolució de la vacunació i creu que el dia que podrem treure’ns la mascareta en espais oberts ja no està tan lluny.

En una entrevista amb el portal Redacción Médica, Rafael Ortí, president de Sempsph, considera que aquesta mesura que suggereix un retorn al que podríem anomenar vida normal es podrà aplicar a Espanya quan es compleixi la immunitat de grup. Creuen que amb un 50 per cent de la població immunitzada es podria prendre la decisió i parlen del mes d’agost com la visió més optimista, i final d’any com la que menys."La mascareta la podrem deixar quan un 50 o un 70 per cent de la població estigui vacunada, dependrà del ritme de la vacunació. Voldria creure que a l’estiu, a l’agost, pugui passar", assenyala Ortí.

Per la seua part, Julián Domínguez, també especialista mèdic membre de la Sempsph, era una mica més prudent, i ajornava la data fins a finals d’any. "Podria passar a finals d’any com a mínim, quan tinguem una immunitat poblacional d’un 50 o 70 per cent", comentava.

Ara per ara, l’únic que se sap amb tota seguretat és que, encara que finalitzi l’Estat d’Alarma el proper 9 de maig, l’ús de la màscareta continuarà sent obligatori fins a nou avís.

tracking