SEGRE

PANORAMA

La Justícia ordena tornar els béns de Meirás als Franco i a indemnitzar-los

L’Audiència revoca el dipòsit mobiliari del Pazo de Meiras i apunta a un altre plet perquè l’Estat recuperi béns

Vista exterior del Pazo de Meirás, residència d’estiu de Franco.

Vista exterior del Pazo de Meirás, residència d’estiu de Franco.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sección Tercera Audiencia Provincial d’A Coruña revoca el dipòsit mobiliari a favor de l’Estat del Pazo de Meirás, és a dir, determina que la demanda de la parcel·la cadastral feta per l’Administració no inclou "taules, vaixelles, catifes o quadres".

En una resolució judicial, ha estimat el recurs presentat per la família Franco, que hauran de ser "indemnitzats" pels danys i perjudicis que els hagi pogut ocasionar aquesta situació. D’aquesta forma, s’ha quedat sense efecte la interlocutòria del Jutjat de Primera Instància número 1 d’A Coruña en el qual s’ordenava dipositar a favor de l’Estat tots els mobles i elements accessoris del pazo de Meirás.

Els magistrats deixen oberta la possibilitat que l’Estat pugui reclamar en un altre plet la titularitat dels mobles que consideri Patrimoni Nacional assignats al cap d’Estat.

A més, en la interlocutòria, el tribunal recorda que només les dos estàtues del Mestre Mateo estan catalogades com Bé d’Interès Cultural, mentre assenyala que la Llei de Patrimoni de Galícia "no estableix cap pèrdua de propietat civil" per part dels titulars d’aquests béns pel fet d’estar catalogats.

tracking