SEGRE

Tuit de Pep Cruz contra TVE: "53 anys de carrera i surto al Telediario per pixar-me"

Pep Cruz protagonitza l’òpera prima de Pau Calpe Rufat.

Pep Cruz protagonitza l’òpera prima de Pau Calpe Rufat.CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'actor gironí Pep Cruz es va prendre amb molta esportivitat que el Telediario de TVE, presentat per Ana Blanco, es fes ressò del tuit en què Cruz denunciava que en un supermercat no li havien deixat utilitzar els serveis amb l'excusa del coronavirus.

Pep Cruz, actor i director de teatre amb una dilatada trajectòria, és conegut i recordat per les seves diverses aparicions a TV3 en sèries com ara Oh! Europa, Oh! Espanya, La memòria dels cargols, Ventdelplà o Gran Nord. Des dels seus inicis, ha pujat als escenaris en innombrables ocasions participant en obres com  Cyrano de Bergerac, Mar i Cel, Otel·lo  o El Rei Lear per citar-ne nomes algunes. La seva carrera ha estat reconeguda amb guardons com el Crítica Serra d'Or.

Pep Cruz havia denunciat dies abans al seu compte de Twitter una situació habitual a Catalunya des que els bars tanquen a les cinc de la tarda: la dificultat de trobar un lloc per orinar, sobretot a Barcelona, una ciutat gran i gairebé sense urinaris públics. Cruz va demanar al supermercat on estava fent la compra si podia utilitzar els serveis i la petició li va ser denegada. 

Cruz ha rebut nombroses mostres de suport a Twitter, on també explica que finalment va poder anar al lavabo en una botiga d'animals, després de demanar el llibre de reclamacions al supermercat. Finalment, també, va arribar la rectificació de Sorli, la cadena de supermercats a la qual pertany l'establiment on l'actor va demanar anar al lavabo. 

Bromes a part, l'actor ha posat sobre la taula un tema que preocupa molta gent. "A partir de les cinc de la tarda, tothom s'hi pot trobar", va declarar en una entrevista amb Helena Garcia Melero a TV3, "400.000 persones han llegit el tuit. Malalts de càncer, mares amb nens.. a tothom li ha passat i tenim un problema". 

Cruz explica que no té res contra Sorli i assenyala les autoritats públiques, els governs: "Els que governen, no surten al carrer? En mans de qui estem, què no pensen? No vull que em mani gent així", va assegurar. 

L'Agencia Catalana de Consum de la Generalitat li va donar la raó a Cruz en la mateixa entrevista: els establiments comercials han de tenir un lavabo per als seus clients, abans de la covid i ara també. 

tracking