SEGRE

El risc de contreure la Covid disminueix en les dones que prenen omega-3 o vitamina D

La truita és una bona font de greixos insaturats omega 3.

La truita és una bona font de greixos insaturats omega 3.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prendre multivitamines, probiòtics, omega-3 o suplements de vitamina D pot disminuir el risc de contreure Covid-19, almenys entre les dones, segons un article publicat la revista British Medical Journal Nutition Prevention & Health (BMJ). En canvi, prendre suplements de vitamina C, zinc o all no es va associar amb un menor risc de donar positiu per al virus, d’acord amb l’estudi que apareix en aquesta publicació mèdica.

Des de l’inici de la pandèmia el 2020, segons els experts del Imperial College de Londres, es va posar èmfasi en el benefici dels suplements per evitar i tractar la infecció de la Covid-19 i al Regne Unit hi va haver un increment significatiu en les vendes de vitamina C i també de multivitamines arran del primer confinament.

Per establir aquest possible vincle, els investigadors de l’Imperial College de Londres van recórrer als usuaris de la trucada|crida aplicació COVID-19 Symptom Study per veure si els que prenien suplements eren menys propensos a donar positiu. L’aplicació es va utilitzar al Regne Unit, els EUA i Suècia el març de 2020 per tenir dades sobre l’evolució de la pandèmia.

Al principi, es va registrar la ubicació, l’edat i els factors de risc sobre la salut dels seus usuaris, però després se’ls va demanar que proporcionessin actualitzacions diàries atansa, per exemple, de símptomes, resultats de test de coronavirus o atenció mèdica.

Per a aquest estudi, els investigadors van analitzar la informació subministrada per 372.720 usuaris de l’aplicació al Regne Unit sobre l’ús regular de suplements dietètics durant maig, juny i juliol de 2020 (primera ona|onada de la pandèmia), així com els resultats de qualsevol prova de coronavirus.

Entre maig i juliol, 175.652 usuaris del Regne Unit van prendre de manera regular suplements dietètics; 197.068 no ho van fer. Al voltant de dos terços (67%) eren dones.

En total, 23.521 persones van donar positiu en el SARS-CoV-2 i 349.199 van donar negatiu entre maig i juliol. Així, tomar probiòtics, omega-3, multivitamines o vitamina D es va associar amb un menor risc d’infecció per SARS-CoV-2. No es van observar tals efectes entre aquells que prenen suplements de vitamina C, zinc o all. Tampoc es van observar associacions tan clares en els homes.

D’altra banda, investigadors de l’Institut d’Investigació d’Àcids Grassos i del Centro Médico Cedars-Sinai als Estats Units han publicat la primera evidència directa que nivells més alts d’omega 3 en sang poden reduir el risc de mort per Covid-19.

L’estudi –publicat a la revista Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids el 20 de gener de 2021– va revisar els casos de 100 pacients ingressats a l’hospital per Covid-19, dels quals 14 van morir. Els investigadors van analitzar la sang per determinar els nivells d’omega 3 (nivells d’EPA i DHA a la membrana dels glòbuls rojos).

Els que presentaven uns nivells d’omega 3 de més del 5,7% en sang, van tenir un 75% menys probabilitats de morir en comparació amb els que tenien nivells més baixos. Segons apunten els investigadors, els pacients amb nivells d’omega 3 per sota del 5,7% tenen quatre vegades més risc de morir per la infecció.

tracking