SEGRE

SALUT INFÀNCIA

Sant Joan de Déu: “Un nen de 9 anys va arribar amb pensaments de mort”

Sant Joan de Déu: “Un nen de 9 anys va arribar amb pensaments de mort”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pandèmia de la Covid-19 i l’estricte confinament domiciliari de principis de l’any passat han doblat el nombre de nens i adolescents de les comarques lleidatanes que intenten autolesionar-se o presenten trastorns alimentaris greus. Així ho va afirmar ahir la cap de l’àrea infantil i juvenil del Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, Vannessa Pera, que va constatar que aquest tipus de conductes es detecten en edats cada vegada més primerenques.

“És un problema que afecta sobretot adolescents d’entre dotze i divuit anys, encara que fa poc vam rebre al nostre hospital de dia un nen de nou anys que manifestava pensaments relacionats amb la mort”, va dir Pera, que va destacar que la majoria són pacients nous que presenten trastorns depressius greus.

Pel que fa als problemes alimentaris, han detectat un increment d’adolescents que va començar a tenir importants pèrdues de pes (12-15 quilograms) després de l’estat d’alarma i que arriba al centre hospitalari quan el procés està avançat, amb problemes cardíacs i hipertensió.

Davant d’aquesta situació, estan creant protocols d’actuació en coordinació amb els CAP per detectar de forma més ràpida aquests casos.

Per distreure els petits ingressats al centre de dia del Sant Joan de Déu de Lleida i compartir-hi uns minuts de diversió, quatre treballadors de l’empresa Acce?s Vertical, especialitat en treballs en altura, es van disfressar ahir de superherois per descendir en ràpel des de dalt de tot de la façana de l’edifici. Amb una banda sonora de pel·lícula de fons, Batman, Capità Amèrica, Spiderman i Iron Man van sorprendre els nens i adolescents que van acudir a les portes de l’hospital per veure els seus personatges de ficció preferits.

En aquest sentit, Pera va explicar que “iniciatives com aquesta, de la qual s’han beneficiat tant els nens com els adolescents atesos al nostre servei, són una oportunitat per lluitar contra l’estigma d’aquests pacients”. Per la seua banda, el gerent de l’empresa barcelonina, Ferran Parra, va destacar que “és una acció que portem a terme des de fa anys en altres hospitals i ara per primera vegada arribem a Lleida.

Veure la cara dels nens quan veuen els superherois és el millor resultat que podem esperar”.

Quatre empleats d’Accés Vertical, disfressats de superherois, ahir al Sant Joan de Déu.

Quatre empleats d’Accés Vertical, disfressats de superherois, ahir al Sant Joan de Déu.HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU TERRES DE LLEIDA

tracking