SEGRE

Ratifiquen la condemna de sis anys de presó a Carlos 'El Yoyas' per violència masclista

L’exconcursant de 'Gran Hermano', haurà de complir la condemna de gairebé sis anys de presó per un delicte de maltractament habitual, amenaces i lesions contra Fayna Bethencourt

El Yoyas, condemnat per violència cap a la seua dona i fills

El Yoyas, condemnat per violència cap a la seua dona i fills

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiencia de Las Palmas ha confirmat la condemna de cinc anys i vuit mesos de presó dictada pel Jutjat Penal Número 5 de Las Palmas de Gran Canària a l’exconcursant de Gran Hermano Carlos Navarro El Yoyas, en la qual el desembre de 2020 el condemnava com a autor de set delictes, sis d’ells consumats en la persona de la seua exdona, Fayna Bethencourt, que va conèixer en el mateix programa de Telecinco; i dels seus dos fills, ambdós menors d’edat; així com un setè perpetrat contra la nova parella de la seua exdona.

L’Audiencia Provincial ha ratificat aquesta sentència en tots els seus efectes després de desestimar el recurs d’apel·lació interposat per la representació del conegut exconcursant de l’esmentat programa. L’Audiencia de las Palams subratlla que ha vist l’enregistrament del judici i no ha trobat cap motiu per dubtar del criteri del magistrat que va examinar els fets en primera instància. L’Audiència exposa que els fets han quedat penalment acreditats a través de la prova de càrrec, així com assenyala que el maltractament "ha estat constant" entre els anys 2013 i gener de 2018. En el seu moment, la sentència del Jutjat Penal Número 5 de Las Palmas de Gran Canaria va dictar la condemna de gairebé sis anys de presó per a Carlos Navarro, que actualment té 44 anys.

Navarro ha estat així condemnat a dos anys de presó després de quedar provat que era autor d’un delicte de maltractament habitual en l’àmbit familiar. Així mateix, se l’ha condemnat a quatre anys de prohibició per portar armes, a més de quatre anys d’allunyament i incomunicació amb la seua exdona i els seus fills, així com uns altres quatre de privació de la pàtria potestat. A més, la sentència suma quatre delictes més de lesions en l’àmbit familiar, imposant per cada un d’ells 11 mesos de presó, a més de la prohibició de portar armes durant dos anys i vuit mesos, així com dos anys d’allunyament de la seua exdona.

L’Audiencia de Las Palmas ha vist provat que la condemna de l’exconcursant es va fer “amb prova de càrrec legalment practicada, correctament valorada i suficient”. També han valorat el testimoni dels menors, que hagin explicat|comptat el viscut i la declaració dels quals “corrobori el relatat per la seua mare”.

També se'l condemna a un delicte lleu d’amenaces sobre la nova parella del seu ex, pel que haurà de pagar 540 euros i se li imposa la prohibició d’atansar-se a l’amenaçat durant sis mesos i, finalment, un delicte lleu de vexacions a la seua exparella, per la qual haurà de pagar 360 euros de multa i estar tres mesos sense atansar-se a ella ni comunicar-se per qualsevol medi|mitjà.

Finalment, la resolució obliga l’acusat a indemnitzar la seua exdona amb 8.000 euros i als seus dos fills amb 4.000 pels danys causats.

tracking