SEGRE

Aquests són els casos en què els vacunats podrien estalviar-se mascareta i distància

Les persones vacunades podran estalviar-se mascareta i distància en algunes ocasions.

Aquests són els casos en què els vacunats podrien estalviar-se mascareta i distància

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties, l’ECDC , ha publicat aquest dimecres una guia per relaxar l'ús de la mascareta i la distància en les persones vacunades.

L'informe apunta que quan les persones completament vacunades es troben amb altres persones completament vacunades (risc molt baix/ baix), la distància i l’ús de mascareta es poden relaxar. D'altra banda, quan un individu no vacunat o individus no vacunats de la mateixa llar o bombolla es troben amb individus completament vacunats, la distància física i l’ús de mascareta es poden relaxar si no hi ha factors de risc de malaltia greu o menor efectivitat de la vacuna en qualsevol dels presents. (Exemple: immunosupressió, altres condicions subjacents).

Els requisits per a les proves i la quarantena dels viatgers (si s’implementen) i les proves periòdiques als llocs de treball poden no aplicar-se o modificar-se per a les persones completament vacunades.

En el context epidemiològic actual a la UE, en espais públics i en grans reunions, fins i tot durant els viatges, la mascareta i distància social han de mantenir-se independentment de l’estat de vacunació de les persones.

La Guia de l'ECDC també esmenta els països on la cobertura de vacunació està més avançada, en què els casos greus de la COVID-19 i la incidència de la SARS-CoV-2 han disminuït posteriorment, com el Regne Unit i Israel. Es tracta, diu, d'exemples de com es poden relaxar les mesures de prevenció, mentre segueix el desplegament de la vacunació.

tracking