SEGRE

ESNOTICIA

La vacunació amb Janssen comença avui per a persones de 70 a 79 anys

A Catalunya, després de l'arribada de les primeres 24.000 dosis || El ministeri de Sanitat rebutja que menors de 60 s'inoculin abans si trien fer-ho amb AstraZeneca

Dos operaris al descarregar una caixa amb vials de la vacuna de Janssen ahir a Barcelona.

Dos operaris al descarregar una caixa amb vials de la vacuna de Janssen ahir a Barcelona.GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres d’atenció primària catalans començaran avui a vacunar amb el fàrmac desenvolupat per la farmacèutica Janssen després que ahir arribessin a Catalunya les 24.000 dosis previstes de les 146.000 emmagatzemades pel ministeri. El sèrum s’inocularà per ara a persones d’entre 70 i 79 anys, que seran citades pels CAP del seu àmbit territorial, com ja va passar amb les vacunes de Pfizer o Moderna. Aquest fàrmac, que es diferencia de tots els altres disponibles en el fet que només es necessita una dosi per a la immunització, va arribar fa dies als magatzems que el ministeri de Sanitat té a Guadalajara.

Tanmateix, la seua distribució estava pendent de l’informe de l’Agència Europea del Medicament (EMA) sobre la seua relació amb escassos episodis de trombes.

El contracte entre Brussel·les i Pfizer marca un preu de 15,50 euros per dosi de la vacuna

Per la seua banda, Sanitat va rebutjar que els menors de seixanta anys puguin vacunar-se abans si trien voluntàriament fer-ho amb el fàrmac d’AstraZeneca, segons va establir en l’actualització de l’Estratègia de Vacunació. Aquesta opció la van sol·licitar diverses comunitats autònomes, com Andalusia o Madrid. El text defensa que “l’elecció de la vacuna no pot establir-se per eleccions individuals, sinó que ha de basar-se en l’eficàcia i la indicació per als diferents grups de població”.

En un altre ordre de coses, la farmacèutica Pfizer va entregar a la UE els primers 100 milions de dosis de la seua vacuna contra la Covid a un preu de 17,50 euros, mentre que les dosis entre els 100 i els 200 milions van suposar un cost inferior, de 13,50 euros. Això suposa que el preu mitjà pactat al contracte entre la Comissió Europea i la farmacèutica va ascendir a 15,50 euros per unitat. És el mateix import que s’aplicarà a les dosis addicionals que s’adquireixin. Així es desprèn al contracte fet públic pel diari La Vanguardia, en què també es detalla que en el cas que el sèrum produís algun dany a tercers la responsabilitat recauria sobre Brussel·les.

tracking