SEGRE

Creen un implant pioner a nivell mundial que corregeix la vista cansada

Imatges cedides per la Universitat Politècnica de València (UPV)

Creen un implant pioner a nivell mundial que corregeix la vista cansada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip d’investigació de la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat de València (UV) i la Clínica Oftalmológica Aiken ha dissenyat un implant, pioner a nivell mundial, que permetrà corregir la vista cansada, una condició ocular el tractament de la qual ha passat tradicionalment per l’ús d’ulleres, lents de contacte bifocals o progressives.

Segons expliquen ambdues universitats, els investigadors, que han publicat el seu treball a la revista Scientific Reports del grup Nature, han creat el primer implant intracorneal trifocal que, a més de ser totalment transparent, permetria una bona visió de lluny, en distàncies intermèdies (ordinador, dispositius mòbils) i de prop per a persones amb presbícia o vista cansada.

L’investigador del Centre de Tecnologies Físiques de l’UPV Juan Antonio Monsoriu ha destacat aquest implant "podria ser una alternativa per a persones amb presbícia que vulguin oblidar-se de les ulleres o les lents de contacte". "A més, seria completament compatible amb la cirurgia reactiva amb làser en pacients miops i hipermetrops, així com amb possibles intervencions posteriors de cataractes", ha assenyalat Monsoriu, qui ha destacat que el que proposen és "totalment nou" i "a més no és incompatible amb cap altra teràpia ocular".

En aquest sentit, el doctor Salvador García-Delpech, de la Fundació Aiken, ha subratllat que aquest implant, al contrari d’altres que hi ha actualment, no impediria l’estudi posterior de la retina o la màcula i fins i tot les intervencions quirúrgiques si fossin necessàries en un futur.

García-Depech ha afegit que en aquests moments, les pantalles, els mòbils i els dispositius electrònics han passat a ser una necessitat bàsica en el nostre dia a dia, i el nombre de persones que acudeixen a consulta sol·licitant eliminar la dependència de les ulleres per a la seua vida diària "no para d’augmentar".

tracking