SEGRE

La ministra de Turisme: "Els ciutadans ja poden planificar les seues vacances d'estiu"

Els viatges de l’Imserso es reprendran a l’octubre

Turistes en un bugalow durant aquesta Setmana Santa.

Turistes en un bugalow durant aquesta Setmana Santa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha dit aquest divendres que els espanyols poden anar planificant ja les seues vacances estivals i creu que a l’estiu les xifres de turistes quedaran entorn del 50% de les d’aquests mesos de 2019 o fins i tot alguna cosa millor. En una entrevista a La Sexta, la titular d’Indústria ha valorat que les pernoctacions en hotels al març –que aquest divendres ha publicat l’Institut Nacional d’Estadística (INE)– hagin caigut "només" el 54 % quan en els mesos anteriors els descensos van ser de l’entorn del 90 %.

Maroto ha confirmat que en els viatges de l’Imserso començaran a comercialitzar-se al setembre i podran realitzar-se a partir d’octubre, amb la seguretat que dona que el col·lectiu al qual es dirigeixen estarà totalment vacunat aleshores. Ha insistit que a l’estiu la vacunació assolirà el 70 % de la població, que farà que es pugui viatjar amb seguretat.

Respecte del passaport digital per viatjar ha reiterat el compromís del Govern espanyol que estigui actiu a mitjans de juny però la Unió Europea continua treballant perquè aquest document sigui comú i permeti la mobilitat a tot el territori Schengen. Ha explicat que des del Ministeri estan treballant amb les agències de viatges, que fa des de març de 2020 que no facturen ni un sol euro, per aprofitar els fons europeus i modernitzar el seu model.

FINAL DE L’ESTAT D’ALARMA

Per a la ministra, el final d’estat d’alarma del 9 de maig és "una bona notícia", ja que significa "veure la llum al final del túnel". Respecte a les possibles noves mesures, ha assenyalat que definiran la governança que s’adopta dins de la Comissió Interterritorial de Sanitat, per definir si són necessaris els tancaments perimetrals.

Segons Maroto, els espanyols ja poden planificar els viatges a Espanya "cap a les seues destinacions vacacionals o segones residències". "Anirem prenent mesures per anar generant confiança en els espanyols", ha afegit.

tracking