SEGRE

Un militar de 35 anys mor dies després de ser vacunat amb AstraZeneca

Personal mèdic obrint una caixa amb els vials de la vacuna de AstraZeneca

Un militar de 35 anys mor dies després de ser vacunat amb AstraZenecaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un militar destinat a l’aquarterament d’Aizoain (Navarra), el cap F.P.B de 35 anys, ha mort aquest divendres al centre hospitalari de Pamplona en el qual es trobava ingressat en estat molt greu després d’haver-li estat administrada la vacuna d'AstraZeneca. La mort ha estat confirmada pel Govern de Navarra que, en un comunicat, ha informat que el Centre de Farmacovigilancia del departament de Salut ha rebut una notificació d’un "esdeveniment advers amb desenllaç fatal" d’una persona que havia estat vacunada amb Vaxzevria (vacuna contra la covid de AstraZeneca) el 7 d’abril.

Aquesta persona ha mort després de patir una trombosis de sins cerebrals amb trombocitopènia i hemorràgia cerebral, afegeix l’Executiu que ha comunicat aquest esdeveniment advers, segons el procediment previst, a l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) així com la resta de Centres Autonòmics de Farmacovigilancia.

El cas, segons els protocols vigents, serà estudiat des de l’AEMPS en una investigació en xarxa al voltant del succeït amb l’administració d’aquesta vacuna.

El Sistema Espanyol de Farmacovigilancia de Medicaments d’Ús Humà (SEFV-H), integrat pels Centres Autonòmics de Farmacovigilancia i coordinat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), valora permanent les sospites de reaccions adverses notificades a Espanya amb tots els medicaments autoritzats, incloent les vacunes i els seus diferents tipus.

Segons ha informat l’Associació de Tropa i Marineria Espanyola (ATME), després de la seua vacunació, el cap "va patir forts mals de cap i malestar agut, la qual cosa el va obligar a acudir al servei de farmaciola i posteriorment als serveis d’urgència d’un centre sanitari, des del que va ser derivat a la clínica on ha mort.

Davant de la gravetat de l’estat del cap, l’Exèrcit de Terra ja havia subratllat aquest matí que la seua prioritat és "donar suport en tot el necessari a la seua família i acompanyar-los en aquests moments tan difícils per a tothom". Alhora ha apuntat que no realitzarà cap tipus de valoració sobre les circumstàncies que han pogut causar aquesta situació, a l’espera dels estudis i informes que per part de farmacovigilancia s’hagin de realitzar.

Igualment, abans del fatal desenllaç, la ministra de Defensa, Margarita Robles, havia expressat el seu dolor i la seua solidaritat a la família del militar.

Robles, qui ha explicat que "com sempre que hi ha un cas en el qual pot haver-se produït aquesta situació derivada de l’administració d’una vacuna es passarà a Farmacovigilancia perquè facin els estudis corresponents", ha comentat que "de moment sembla que va ser immediatament després d’haver-se produït l’administració de la vacuna"

tracking