SEGRE

INVESTIGACIÓ POLÈMICA

Querella pel maltractament d'animals d'un laboratori

De les organitzacions FAADA i AnimaNaturalis contra Vivotecnia de Madrid || Els científics no s'expliquen com va poder ocórrer

Imatge d’un conill al laboratori.

Imatge d’un conill al laboratori.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les organitzacions FAADA i AnimaNaturalis han interposat una querella criminal contra els laboratoris Vivotecnia de Madrid després que l’entitat animalista Cruelty Free International fes públiques unes imatges que revelaven maltractaments a conills, porcs, primats, ratolins i gossos, tal com va informar ahir TV3. La investigadora de la Universitat de Barcelona i integrant de la Societat Espanyola per a la Ciència dels Animals de Laboratori Teresa Rodrigo va dir que “els primers consternats som nosaltres, que s’investigui i demanem responsabilitats”.

Els científics no s’expliquen com ha pogut passar el cas de Vivotecnia i asseguren que la investigació amb animals de laboratori passa per molts filtres. L’any 2013, la Unió Europea va prohibir l’experimentació amb animals però només per a la indústria cosmètica. La farmacèutica i l’alimentària utilitzen milions d’animals cada any. Aquestes investigacions estan emparades per directives europees com ara la 2010/63/UE, que obliguen a complir unes normes de respecte als animals.

També a Espanya la normativa regula les instal·lacions on viuen, la formació del personal (que en el cas de Catalunya ha d’estar capacitat per un curs de la Generalitat) i se supervisen els projectes. Qualsevol investigació amb animals ha de passar filtres d’un comitè ètic que la valora.

tracking