SEGRE

El 86 % d'espanyols creu que les notícies falses són un problema per a la democràcia

Premsa escrita i ràdio, els mitjans que generen més confiança

El 86 % d'espanyols creu que notícies falses són un problema per a la democràcia

El 86 % d'espanyols creu que notícies falses són un problema per a la democràciaEFE/Zacarías García/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria dels espanyols no confia en els mitjans de comunicació del seu país i un 86% pensa que les notícies falses són un problema per a la democràcia.

Els partits polítics també suspenen ja que el 90 % dels espanyols desconfia d’ells, una proporció molt superior al 75% dels europeus, segons algunes de les conclusions de l’últim Eurobaròmetre elaborat per la Comissió Europea.

Del seu informe espanyol, presentat avui a la seu de la CE a Madrid, es desprèn també que els espanyols són majoritàriament europeistes i que la immensa majoria veuen la situació econòmica com a "dolenta", però es dona la "paradoxa" que un de cada quatre espanyols creu que en un any la seua situació millorarà, com va destacar María Ángeles Benítez, directora de la CE a Espanya.

Segons el sondeig, a Espanya hi ha un saldo negatiu generalitzat quant a confiança cap als mitjans de comunicació, i entre ells, de major a menor confiança –encara que sempre suspenent– van la ràdio, la premsa escrita, la televisió, Internet i finalment les xarxes socials.

El 83 % de la ciutadania espanyola afirma trobar sovint en els mitjans notícies que, segons la seua opinió, distorsionen la realitat o les consideren directament falses, una xifra més alta que el 71 % a nivell europeu.

El 87 % dels espanyols pensa que és capaç de detectar fàcilment aquestes notícies falses, per a una àmplia majoria d’espanyols (85 %) la desinformació és un problema per al país (76 % d’europeus) i un 86 % afirma que és un problema per a la democràcia en general (82 % dels ciutadans de la UE-27).

tracking