SEGRE

RELIGIÓ PANDÈMIA

La majoria de parròquies de Lleida estrenaran al maig la temporada de comunions

La majoria de parròquies lleidatanes estrenaran al maig la temporada d'eucaristies, que s'allargarà fins a l'octubre || Totes les cerimònies estaran marcades per les limitacions d'aforament

Dos germanes, amb els seus pares, emprovant-se ahir vestits llargs de primera comunió a la botiga Gesa de Lleida.

Dos germanes, amb els seus pares, emprovant-se ahir vestits llargs de primera comunió a la botiga Gesa de Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El maig sol ser sinònim de primeres comunions, una celebració tradicional que, malgrat les restriccions sanitàries provocades per la pandèmia, es manté amb variacions. La majoria de parròquies de les comarques lleidatanes estrenaran el mes que ve la temporada d’aquestes cerimònies, que estaran marcades per les limitacions d’aforament al 50% de la capacitat dels temples.

Per celebrar aquest sagrament de forma segura, esglésies com la de Bellpuig han establert un màxim de dos famílies per dia de cerimònia. Aquesta mesura també es durà a terme a Mollerussa, on un total de 27 famílies ja s’han inscrit perquè els seus fills pugin a l’altar i rebin la comunió per primera vegada.

Segons va explicar ahir el seu rector, Alfons Bustos, la previsió és acollir un total de quatre cerimònies cada cap de setmana (2 dissabte i 2 diumenge, sempre en funció del que autoritzi el Procicat), encara que, en aquest cas, les primeres seran al juny.

Compres d’‘última hora’ i més econòmiques, la tendència a les botigues de roba de comunió

La propietària de la botiga de roba infantil Lianes de Lleida, Lídia Solans, es va mostrar optimista respecte a la venda de vestits i vestits de comunió, si bé va explicar que la temporada “ha començat molt més tard que altres anys, ja que abans de la pandèmia fèiem les primeres vendes en els mesos d’octubre o novembre. Hi ha moltes parròquies en les quals les comunions se celebraran el juliol o l’agost i, a més, la incertesa davant de l’evolució de la pandèmia ha provocat que moltes famílies comprin els vestits amb molta menys antelació”.

En aquesta línia es va expressar també Montse Eritja, de Gesa de Lleida, que va apuntar que “quan vam haver de tancar la botiga el març del 2020 ja teníem fetes un 80% de les vendes de la temporada de comunió, mentre que a dia d’avui portem un 60-70%. Hi ha el mateix volum de cerimònies, encara que són més íntimes”.

La pandèmia afecta la butxaca de les famílies

La crisi econòmica provocada per la Covid-19 també ha fet ressentir el pressupost que gestionen les famílies a l’hora de preparar celebracions com la primera comunió. “Hi ha pares que tenen en vigor un ERTO o que tenen altres problemes econòmics provocats pel tancament de negocis arran de la pandèmia, per la qual cosa molts clients busquen vestits que siguin més econòmics”, expliquen des de la botiga Lianes, mentre que van destacar que la despesa mitjana en un vestit llarg és de 300 euros i, en els curts, 75.

Dos germanes, amb els seus pares, emprovant-se ahir vestits llargs de primera comunió a la botiga Gesa de Lleida.

Dos germanes, amb els seus pares, emprovant-se ahir vestits llargs de primera comunió a la botiga Gesa de Lleida.MAITE MONNÉ

tracking