SEGRE

SOLIDARITAT INICIATIVES

La diòcesi lleidatana reactiva

Més de 3.000 persones es van beneficiar l'any passat de l'acció || Va recaptar 82.000 €, que es van destinar a projectes socials

La presentació del balanç del fons solidari, ahir a Lleida.

La presentació del balanç del fons solidari, ahir a Lleida.BISBAT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbat de Lleida ha reactivat el seu fons solidari per pal·liar els efectes socioeconòmics de la Covid-19, que l’any passat va beneficiar més de 3.000 persones. Les aportacions dels sacerdots, els seglars, els fidels i el mateix bisbat van permetre recaptar entre l’abril i el juny del 2020 un total de 82.271 euros que es van repartir entre nou entitats socials de la Xarxa Sociocaritativa de la Diòcesi de Lleida amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques i acompanyar persones en situació de vulnerabilitat.

Entre altres projectes, el fons solidari va permetre finançar l’allotjament d’urgència per a temporers que va gestionar Arrels Sant Ignasi i Càritas Diocesana, el casal d’estiu per a nens i adolescents de la Mariola que va engegar Obra Social Marista, així com les despeses extraordinàries que va registrar l’alberg de la Fundació Jericó. També van rebre part d’aquests fons Caritat Sant Vicenç de Paül, que va atendre 135 famílies; Esclat-Pare Palau (350 persones); Mans Unides i Salesians Sant Jordi, que va organitzar un casal a l’escola Parc de l’Aigua per a 41 nens d’entre quatre i onze anys.

Repartiment d’aliments, casals i allotjament per a temporers van ser alguns dels projectes

El fons continua actiu i ahir la diòcesi va tornar a apel·lar a la solidaritat per “continuar acompanyant les persones en situació de vulnerabilitat”. I és que, segons va explicar el delegat de la Pastoral Caritativa i Social, Carles Sanmartín, “encara a dia d’avui continuen les conseqüències” que ha provocat l’aturada generalitzada de la pandèmia. Al marge de l’afectació en col·lectius vulnerables, Sanmartín va posar de manifest el “desgast” que la situació derivada de la pandèmia està provocant a les mateixes entitats i en els seus voluntaris.

Per la seua part, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va agrair les aportacions rebudes, així com a la tasca que duen a terme les entitats davant la situació “extraordinària i difícil” causada per la Covid-19. Les aportacions a aquest fons solidari es poden fer a través de dos comptes bancaris habilitats pel bisbat amb aquest objectiu.

tracking