SEGRE

Així funcionen les càmeres que porten els vehicles de la Urbana

Un vehicle de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Així funcionen les càmeres que porten els vehicles de la Urbana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sistema consisteix en dos lectors de matrícules que estan instal·lats al sostre del cotxe patrulla, al costat del pont dels llums blaus d’emergència. Les càmeres registren totes les matricules que veuen al seu voltant, tant si el cotxe policial és aturat o en moviment, a tall d’escombrada. De cada matrícula que llegeix, extreu xifres i lletres i les insereix a l’equip informàtic del vehicle policial. Aquest dispositiu és molt ràpid i pot funcionar les 24 hores perquè inclou un sensor infraroig que permet lectures en túnels, i tot això de forma automàtica, sense la intervenció dels agents

A Barcelona, la Urbana treballa amb aquest sistema de vigilància i control des de juny de 2019. El lector de matrícules es connecta amb la base de dades de la Guàrdia Urbana on comprova si el cotxe està denunciat per robatori o no i en cas positiu, emet una alarma amb un missatge de gran mida a la pantalla del cotxe policial, de manera que els agents poden aturar|detenir el cotxe sostret, en cas que aquest circulant, o avisar el propietari o a la grua per a la seua retirada si es troba aparcat en algun carrer, ja que el mecanisme també llegeix sense parar les matrícules dels cotxes aparcats quan el cotxe policial passa al seu costat. Així, en un any, els nous cotxes patrulla de la Urbana de han detectat 2.353 cotxes robats; gairebé 1.500 cotxes precintats per problemes tributaris i uns altres gairebé 350 cotxes que estaven requerits.

Altres utilitats d’aquest sistema podrien ser comprovar si un cotxe té l’assegurança en vigor o, no si el seu propietari està investigat o si té passada la ITV en regla.

tracking