SEGRE

SOLIDARITAT PROJECTES

Un adolescent d'Alpicat posa en marxa una iniciativa contra el càncer infantil

Un adolescent d'Alpicat posa en marxa una iniciativa que recaptarà fons per a la investigació d'aquesta malaltia || Caminant, corrent o en bici, i també es pot fer un donatiu

Pau Odina (a la dreta) al costat del seu germà Manel, amb el cartell de la carrera virtual solidària.

Pau Odina (a la dreta) al costat del seu germà Manel, amb el cartell de la carrera virtual solidària.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Conscienciar sobre la realitat del càncer infantil i recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia són els principals objectius de la iniciativa solidària impulsada per l’adolescent d’Alpicat Pau Odina, de tretze anys. Suma km amb el Pau és una carrera virtual que ja admet inscripcions des d’ahir i que es portarà a terme fins al pròxim 23 de maig.

A través de la pàgina web www.kmcontraelcancerinfantil.org, els interessats descobriran els detalls del projecte, en el qual es pot col·laborar amb donatius d’entre 5 i 100 euros. Segons va explicar l’impulsor de la iniciativa a SEGRE, tots els beneficis aniran destinats íntegrament al Grup de Recerca Translacional en el Càncer de la Infància i l’Adolescència de l’Hospital Vall d’Hebron i de l’Institut de Recerca de la Vall Hebron, concretament, per a l’aplicació de la biòpsia líquida per a la detecció precoç de recaigudes en l’osteosarcoma.

Precisament aquest va ser el tumor que li va ser diagnosticat al Pau el mes de novembre del 2019 i en la recuperació es va adonar de la importància de l’esport per afrontar la malaltia. “La iniciativa també és una manera d’expressar el meu agraïment a totes les persones que han estat al meu costat durant tot aquest procés per plantar cara al càncer”, explica.

L’impulsor de la iniciativa també vol visibilitzar la importància de l’esport per fer front al càncer

A la cursa s’hi pot participar de dos maneres. La primera, fent un recorregut de 5 o 10 quilòmetres caminant, en bici o corrent. Per poder-ho fer, els inscrits rebran un dorsal i podran marcar el seu recorregut a través d’una aplicació que es podran descarregar al web de la iniciativa. També s’hi pot participar en grups o equips, per la qual cosa està obert a persones de totes les edats, fins i tot de col·legis i instituts. Per a aquells que vulguin col·laborar-hi sense fer la carrera, poden fer directament una contribució a través del dorsal solidari. A més, tots els participants entraran en un sorteig de lots de productes que han donat empreses a la iniciativa del Pau.

“La idea és visibilitzar que entre tots podem fer pinya contra el càncer infantil i, per fer-ho, es necessita incrementar els fons per a la investigació ja que es considera una malaltia minoritària i no s’hi destinen prou recursos”, assegura la mare del Pau. Només en el dia d’ahir ja s’havien fet més de nou-cents quilòmetres de la carrera virtual i destaquen la il·lusió d’una iniciativa que vol aportar el seu gra de sorra per trobar una cura al càncer infantil.

tracking