SEGRE

ALIMENTACIÓ AUTORITZACIÓ

Els cucs grocs secs, nou aliment a la Unió Europea

La Comissió Europea n'autoritza la comercialització als estats membres || Determina que no suposa risc per a la salut

Aquest insecte ja es podrà comercialitzar a la UE.

Aquest insecte ja es podrà comercialitzar a la UE.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea va reconèixer ahir com a nou aliment els cucs grocs secs i va autoritzar-ne per primera vegada la comercialització a la Unió Europea, una font alta en proteïnes, per “donar suport a la transició cap a un sistema alimentari més sostenible”. Després de l’avaluació de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària, els Estats membres van aprovar, a proposta de la Comissió, la comercialització dels cucs grocs, que són les larves del denominat escarabat de la farina. L’autoritat europea va determinar que, en vista de les proves científiques disponibles, el nou aliment no suposa un risc de seguretat per a la salut humana.

L’insecte, consumit diàriament per milions de persones a tot el món, pot menjar-se sencer com a aperitiu o com a ingredient de diversos aliments, per exemple, en productes proteics, galetes o pastes. Així, els països comunitaris van donar llum verda a la Comissió per permetre a una empresa alimentària que havia sol·licitat una autorització, comercialitzar el producte al mercat de la Unió Europea, que actualment ocupa un nínxol molt petit.

De moment, hi ha unes altres onze sol·licituds per poder vendre insectes per al seu consum que estan subjectes a una avaluació de seguretat. Al rebre l’aprovació dels estats membres, la Comissió Europea adoptarà en les properes setmanes un reglament.

tracking