SEGRE

Ponce va torejar a Las Ventas amb una jaqueta amb botons de la cara de Franco

Fotografia del destre|dretà Enrique Ponce el passat 2 de maig, dia en què va torejar a la Plaça de Toros de Las Ventas amb una jaqueta|torera els botons de la qual eren efígies del dictador Francisco Franco

Ponce va torejar a Las Ventas amb una jaqueta amb botons de la cara de FrancoEFE/Fernando Alvarado

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enrique Ponce va torejar diumenge passat a la Plaça de Toros de Las Ventas amb una torera els botons de la qual eren efígies del dictador Francisco Franco.

Segons s’aprecia en les fotografies que se li van fer abans del festeig al pati de cavalls de Las Ventas, Ponce lluïa un vestit campero, compost d’una torera de vellut gris amb una botonadura de plata que imitava les monedes de 50 pessetes de l’època de Franco, amb l’efígie del dictador i els lemes corresponents.

L’apoderat del torero, Juan Ruiz, hi ha restat importància: "Enrique té aquest vestit, com en té d’altres amb un altre tipus de monedes, des de fa molt temps. I ja se l’ha posat unes quantes vegades a diverses places sense que hi hagi tant enrenou. A ell li agrada posar monedes com a botons, és igual les que siguin, així que no crec que calgui treure'n més conclusions", va insistir el jove apoderat del torero.

En declaracions al diari El País, el mateix torero s’ha mostrat sorprès perquè aquesta circumstància transcendeixi i hagi pogut molestar a algú, en tant que, afirma, no té "res a veure amb aquella etapa" de la història d’Espanya.

"Simplement -explica Ponce al diari- m’agrada utilitzar monedes antigues als meus vestits, i en tinc d’Isabel II, Alfons XIII, el rei emèrit, el Monarca actual i també de Franco (...) Em vaig fer aquesta torera no per Franco, sinó per la moneda".

tracking