SEGRE

WhatsApp: què passarà amb l''app' a partir del 15 de maig?

L’usuari que no accepti les noves condicions perdrà algunes de les seues funcions

Un nen de 4 anys salva la vida de la seua mare demanant ajuda per telèfon amb àudios de Whatsapp

Un nen de 4 anys salva la vida de la seua mare demanant ajuda per telèfon amb àudios de WhatsappEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper dia 15 entra en vigor la nova política de Condicions i Privacitat de WhatsApp, data a partir de la qual l’usuari no es quedarà sense compte en el servei de missatgeria en cas de no acceptar-la, però sí que perdrà algunes funcions.

La companyia ja ha començat a mostrar de nou el missatge sobre els canvio que realitzarà amb les noves polítiques, centraments en les dades que recopila WhatsApp dels usuaris i al seu tractament, així com a la forma en què els negocis poden utilitzar els serveis allotjats de Facebook per emmagatzemar i administrar els seus xats de WhatsApp.

Els usuaris hauran d’acceptar els canvis abans de la seua entrada en vigor, el 15 de maig, un requisit per poder continuar utilitzant WhatsApp de forma plena, però el rebuig del qual no significa la pèrdua del compte, com assenyalen des de la companyia en el blog oficial. No obstant, els usuaris no tindran "accés a totes les funcions de WhatsApp fins que les acceptin", com explica. Això es tradueix que, durant "un breu període", podran rebre trucades i notificacions, però no podran llegir ni enviar missatges des de l’aplicació.

Les esmentades condicions es podran acceptar passat el 15 de maig. Si tot i així no es desitja fer-ho, l’única opció que ofereix l’app és exportar l’historial de xats o eliminar el compte.

Aquesta actualització de les condicions de servei i política de privacitat implica canvis pel que es refereix als missatges entre clients i empreses. La companyia assenyala que es podrà parlar amb més empreses per WhatsApp de manera més ràpida i eficaç que per telèfon i correu electrònic. "El client decideix si vol xatejar amb empreses i sempre podràs bloquejar-la o eliminar-la de la seua llista de contactes", aclareix WhatsApp. Les empreses, a més, no podran posar-se en contacte amb l’usuari sense el seu consentiment previ i WhatsApp "no proporcionarà números|nombres dels usuaris a cap empresa".

No canvia la seguretat dels missatges personals: "Ni WhatsApp ni Facebook no poden veure el contingut que comparteixes amb familiars i amics, inclosos missatges i anomenats, arxius|arxivaments i ubicacions", expliquen des de la companyia. Això sí, cal tenir en compte que compartiran més informació amb Facebook com el número de telèfon, les dades del servei i el dispositiu, les empreses amb les quals s’interactua i altres que hagin estat acceptats per consentiment previ.

tracking