SEGRE

ESNOTICIA

Catalunya desplega avui un control policial similar al d'un Cap d'Any

Preveu que hi hagi aglomeracions i festes nocturnes a causa de la fi del toc de queda || Hi haurà controls d'alcoholèmia i drogues i agents en punts 'conflictius'

Agents dels mossos durant un control muntat per assegurar el toc de queda a Barcelona.

Agents dels mossos durant un control muntat per assegurar el toc de queda a Barcelona.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta mitjanit decau l’estat d’alarma i amb aquest el toc de queda nocturn, a més del tancament perimetral de Catalunya. El Govern preveu que la fi d’aquestes restriccions pugui provocar la celebració de reunions o aglomeracions en algunes zones, i és per aquesta raó que aquesta nit es posarà en marxa un dispositiu policial similar al de la revetlla de Sant Joan o la nit de Cap d’Any. Així ho va afirmar ahir el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, al costat del comissari dels Mossos Joan Carles Molinero, i tots dos van demanar prudència.

Aquesta nit hi haurà només dos hores de toc de queda, de les 22 hores fins a mitjanit, i després acabaran les restriccions de mobilitat vigents des del 25 d’octubre del 2020. Els Mossos i les policies locals muntaran dispositius preventius, de control i informació, als principals punts en els quals ja s’han anat celebrant reunions més nombroses durant les últimes setmanes, malgrat la prohibició de fer-ho. Així mateix, es portaran a terme controls estàtics i dinàmics d’alcoholèmia i drogues. El dispositiu es mantindrà també diumenge al matí per evitar la presència massiva als parcs naturals.

Molinero va explicar que encara que el dispositiu serà sobretot de prevenció, també se sancionarà aquells que incompleixin les mesures anti-Covid que continuen vigents, com no respectar la prohibició de la mobilitat entre les deu i les dotze de la nit, saltar-se el límit de sis persones a les reunions socials o consumir begudes alcohòliques a la via pública. A les zones on en els últims mesos s’han produït més concentracions, va explicar el comissari, la presència policial es reforçarà amb agents antiavalots, per si hi hagués desordres públics.

En aquest sentit, Sàmper va fer una crida a la prudència i a la responsabilitat per acabar amb la pandèmia, i va recordar que “s’ha acabat l’estat d’alarma però no s’ha acabat” la Covid-19.

A més d’algunes festes i aglomeracions nocturnes, Interior espera a més, per aquest cap de setmana, un augment del 10-12% de la mobilitat a tot Catalunya, malgrat que encara és inferior als caps de setmana previs a la pandèmia.

tracking