SEGRE

ESNOTICIA

Els ingressats a les UCI de Lleida baixen un 42% des de finals d'abril

De 43 a 25, mentre que hi ha un 33% menys d'hospitalitzats, amb 128 || També hi ha una caiguda significativa de positivitat dels tests d'antígens a simptomàtics

Imatges extretes del vídeo de la Paeria, amb sanitaris atenent malalts de Covid a l’hospital Arnau de Vilanova.

Imatges extretes del vídeo de la Paeria, amb sanitaris atenent malalts de Covid a l’hospital Arnau de Vilanova.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La baixada de contagis de la Covid en les dos últimes setmanes s’està traduint amb un nombre més baix de persones que estan hospitalitzades, i hi ha un 42 per cent menys de pacients a l’UCI a la regió sanitària de Lleida que a finals d’abril, ja que han passat de 43 a 25. A més, hi ha un 33% menys d’hospitalitzats, amb 128, després que en les últimes setmanes d’abril s’arribés als 191.

El nombre d’ingressats continuarà disminuint, ja que la positivitat dels tests ràpids d’antígens a persones amb símptomes –una variable que el departament de Salut sempre destaca per veure com evoluciona la pandèmia– ha anat baixant al llarg del mes d’abril del 20 fins al 9,7 per cent actual. Paral·lelament, la pressió hospitalària a Catalunya també continua disminuint i ahir hi havia dotze ingressats menys, amb 1.432, i sis menys a l’UCI, amb 468.

Respecte als nous contagis, Salut en va notificar 1.431 a Catalunya, 108 a Lleida i 12 al Pirineu, i 13 víctimes mortals, cap a la província.

El risc de rebrot va baixar als 315 punts (-14) al pla de Lleida, als 264 (-44) al Pirineu i als 242 (-8) a Catalunya. La velocitat de contagi (Rt) gairebé no va variar i es va situar en un 0,78 a Ponent, en un 0,74 a les comarques de muntanya i en un 0,91 a Catalunya.

D’altra banda, hi havia vuit grups escolars menys confinats a Lleida, amb 73, i 95 alumnes i professors menys aïllats, amb 1.781. Salut va continuar fent cribratges a l’entorn educatiu de Balaguer.

tracking