SEGRE

LLEURE JOCS

Els 'escape rooms' renaixen

Després de mesos marcats pel tancament forçat i la incertesa, el Procicat ha permès la represa de la seua activitat amb un aforament limitat del 30% || A les comarques de Lleida hi ha registrades 16 sales, cinc a la capital, que ofereixen en conjunt més de vint jocs de diferents temàtiques

Els 'escape rooms' renaixen

Els 'escape rooms' renaixenKEOPS ROOM ESCAPE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els escape rooms (o sales d’escapada) reprenen el camí de la normalitat i ho fan després de protagonitzar llargues protestes per la seua regulació en les restriccions (que no especificaven si aquests espais podien obrir o no, ja que no figuraven en cap epígraf de forma explícita). El Procicat va autoritzar el 3 de maig noves mesures, que permeten un 30 per cent de l’aforament en aquesta mena de locals. Aquesta normativa suposa una glopada d’aire fresc a les almenys setze sales d’escape que estan registrades a la província de Lleida, cinc de les quals es troben a la capital.

Javi Villodres, responsable de Bluescape Room de Lleida, va explicar a SEGRE que “el confinament comarcal va acabar d’ofegar-nos. Som un sector que, a més de rebre gent de totes bandes, el nostre punt fort són els caps de setmana”. De la mateixa manera, Xavier Calafell, de Keops Room Escape, també de la capital del Segrià, indica que “la normativa deia que els escape rooms havíem de tancar, mentre els bars estaven plens. Era una contradicció molt gran, ja que complim totes les mesures”. Les sales que més han patit les conseqüències de la pandèmia són aquelles més petites i que es mantenen gràcies als autònoms i emprenedors.

Malgrat tot, Aarón Martínez, de Duck-Out Escape de Lleida, es mostra ferm i optimista: “Durant tot aquest temps he pogut veure gent amb moltes ganes de venir a entretenir-se i a jugar.” Els escape rooms han estat un negoci a l’alça al llarg dels últims anys, i han crescut pel que fa a nombre de sales de forma exponencial. I és que, per un preu proper als seixanta euros per grup (generalment d’entre dues i sis persones), els participants disposen d’un temps determinat (habitualment una hora, encara que varia en funció del joc) per resoldre els enigmes i endevinalles que se’ls plantegen i submergir-se en les temàtiques i històries.

L’Associació Espanyola de Jocs en Viu Escape Room (Aejever) publicava l’abril del 2020 un informe en el qual afirmava que, el 2019, hi havia prop de 1.000 empreses amb aquest tipus de jocs a Espanya, que sumaven un volum de negoci total de 173,5 milions d’euros. Tanmateix, l’entitat calcula que el tancament forçat hauria suposat unes pèrdues aproximades de 25 milions d’euros per al sector.

Els 'escape rooms' renaixen

Els 'escape rooms' renaixenKEOPS ROOM ESCAPE

Els 'escape rooms' renaixen

Els 'escape rooms' renaixenKEOPS ROOM ESCAPE

tracking