SEGRE

ESNOTICIA

La UE demana a Joe Biden que permeti exportar vacunes

Abans d'afrontar la liberalització de patents || Brussel·les ha tancat una compra de 1.800 milions de dosis de Pfizer

Sánchez parla amb el seu col·lega belga, rere el polonès i el francès.

Sánchez parla amb el seu col·lega belga, rere el polonès i el francès.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea van tancar ahir la cimera de dos dies a Porto (Portugal) amb diferents missatges als Estats Units per posar en evidència les traves que posa a l’exportació de vacunes des del seu territori i reclamar a Washington que aixequi aquestes barreres abans d’obrir el debat sobre la suspensió temporal de patents.

“La UE som la farmàcia del món”, va dir la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i va demanar que qualsevol discussió sobre la protecció de la propietat intel·lectual s’abordi amb una “visió de 360 graus”, que tingui en compte els esforços de producció i exportació dels Vint-i-set.

La UE recorda que ni els EUA ni el Regne Unit no han exportat a penes vacunes, mentre que el bloc europeu ha venut el 50% de la seua producció. El president de França, Emmanuel Macron, defensa que la UE ha estat la regió “més generosa”.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, dubta que la liberalització de patents serveixi per obtenir “més i millors vacunes”, termes secundats pel primer ministre d’Itàlia, Mario Draghi. El president espanyol, Pedro Sánchez, no vol deixar que els EUA liderin el debat sobre l’accés a les vacunes.

La UE ha confirmat el pacte amb BioNTech-Pfizer per comprar fins a 1.800 milions de dosis.

tracking