SEGRE

Ramentol: "La majoria de la població entén que la lluita contra la pandèmia no ha acabat"

El secretari de Salut, Marc Ramentol.

El secretari de Salut, Marc Ramentol.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha assegurat que a Catalunya "la majoria de la població entén que la lluita contra la pandèmia encara no s’ha acabat" malgrat les concentracions de persones en ciutats com Barcelona la matinada d’aquest diumenge després del final de l’estat d’alarma.

"Molta gent ha format part d’aquestes concentracions, però molta més gent, la gran majoria del país, no; això també és important", ha remarcat en declaracions TV3.

Preguntat per si una eventual obertura del lleure nocturn evitaria concentracions massives en espais públics sense mesures de seguretat, ha explicat que des de Salut porten mesos treballant en un pla sectorial de reobertura i en un estudi clínic per avaluar la seua efectivitat, i ha augurat que el sector podrà reprendre l’activitat de cara al començament d’aquest estiu.

Ramentol ha atribuït el tancament del sector al Govern central: "Hi ha una prohibició a nivell estatal que impedeix, en el dia d’avui, la seua obertura en forma d’una acció coordinada adoptada pel Ministeri de Sanitat des del 14 d’agost de l’any passat", ha afegit.

Tanmateix, ha assegurat que la majoria de clients habituals dels locals de lleure nocturn i els col·lectius que tenen més interacció social, com els joves, encara no estan vacunats i no tenen immunitat davant del virus, per la qual cosa veu "pertinent mantenir certa restricció".

tracking