SEGRE

On i com es pot viatjar després del final de l'estat d'alarma

On i com viatjar després del final|finalitat de l'estat d'alarma

On i com viatjar després del final|finalitat de l'estat d'alarma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estat d’alarma s'ha acabat a Espanya i la majoria de comunitats autònomes han aixecat el tancament perimetral i per tant és possible viatjar a elles. Es tracta d’Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries (amb controls als seus ports i aeroports), Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, La Rioja, Múrcia Navarresa, el País Basc.

Balears és l’única que demana una justificació al desplaçament entre les seues illes i en la qual continua vigent el toc de queda.

D’aquesta forma, es pot viatjar amb lliure circulació a gairebé tot Espanya. L’únic que cal continuar respectant són les restriccions vigents: distància de seguretat, màscara i aforament.

També es podrà viatjar sense problemes a Andorra, ja que visitants residents a França, Espanya i Portugal queden exempts de presentar PCR.

A l’hora de moure’s per Europa, cal tenir en compte que cada país té la seua normativa però que per exemple, els següents exigeixen una PCR negativa feta 72, 48 o 24 hores abans de l’arribada o, en el seu defecte, un certificat de vacunació. Aquests són Bulgària, Croàcia, Grècia, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Malta, Mònaco, Montenegro, Polònia, Portugal, Sèrbia, Suècia i Suïssa. No es necessita cap requisit per entrar a Romania.

Mentrestant, Alemanya està aplicant restriccions de viatge segons el nivell de risc que atorga als països de procedència dels passatgers. La majoria de regions espanyoles estan en el grup “zona de risc”, per la qual cosa es requereix un test negatiu 48 hores abans de l’arribada.

Regne Unit no inclou Espanya com a destinació segura per viatjar aquest estiu. Les entrades al país britànic estan determinades per un sistema de semàfors. Espanya està en groc, el que significa que els passatgers s’han de sotmetre obligatòriament a una quarantena de 10 dies en trepitjar terra britànic.

Àustria indica, de moment, que tots els viatgers procedents d’Espanya han de realitzar una quarantena de 10 dies.

Les autoritats daneses sotmeten a un test d’antígens tots els viatgers que arribin per via aerea al mateix aeroport. Si s’arriba per terra o mar, cal presentar una PCR negativa i realitzar un test de covid-19 en les 48 hores següents a l’arribada.

Els Països Baixos, a més de PCR i un test ràpid realitzat les 24 hores anteirores a l’embarcament, exigeix una quarantena obligatòria de 10 dies als viatgers procedents d’Espanya.

Països als quals està prohibit viatjar en aquest moment: Afganistan, Angola, Algèria, Argentina, Austràlia, Bolívia, Canadà, Xile, Estats Units, Finlàndia, Hongria, Índia, Indonèsia, Iran, Israel, Japó, Madagascar, Marroc, Perú, Rússia, Singapur, Veneçuela i Vietnam, entre altres.

Es recomana consultar les circumstàncies particulars de cada país abans d’elegir-ho com a destinació|destí, ja que les mesures estan en constant evolució. Solen revisar-se cada dos setmanes.

tracking