SEGRE

ESNOTICIA

Matinada de festa als carrers ja sense toc de queda

En ciutats com Barcelona o Madrid

Diversos joves celebren el final de toc de queda a Barcelona.

Diversos joves celebren el final de toc de queda a Barcelona.JORDI BOIXAREU / ZUMA WIRE / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses ciutats de tot l’Estat com Barcelona, Madrid o Bilbao van viure una matinada de dissabte a diumenge d’aglomeracions i botellons als carrers en plena pandèmia després de mesos de prohibició de sortir a la nit, una restricció que va decaure amb la fi de l’estat d’alarma aquest 9 de maig. El toc de queda només es manté al País Valencià i les Balears, Navarra espera l’autorització judicial per mantenir-lo i a les Canàries, la Justícia va denegar-ne el manteniment.

Amb compte enrere inclòs, la festa es va apoderar de les principals places de l’Estat, on es va veure una relaxació de les restriccions que, en molts casos, van anar més enllà del que significava la fi de l’estat d’alarma i es va arribar a trencar les limitacions de reunions i les prohibicions de beure al carrer.

A Barcelona, mig miler de persones es van reunir al passeig Lluís Companys després de finalitzar l’estat d’alarma. La mitjanit es va rebre amb petards i crits d’alegria, i a partir de llavors zones com la plaça dels Àngels, el passeig del Born o les platges de la ciutat es van començar a omplir de grups de gent i amb poques mascaretes.

A Madrid, milers de persones es van llançar als carrers de la capital per celebrar el final del toc de queda davant de la impotència de la Policia Municipal, que va haver de desallotjar la Puerta del Sol.

Aquesta situació es va viure també fora d’Espanya. Així doncs, la policia de Brussel·les va dispersar àquest diumenge a la matinada centenars de persones que celebraven el final del toc de queda sense respectar les normes de seguretat davant el coronavirus. D’altra banda, un enfrontament entre joves, que estaven de festa al parc Jardí Anglès de la ciutat alemanya de Munic, i la policia va acabar a cops d’ampolla i amb dinou policies ferits.

tracking