SEGRE
El castell de Bran, a Romania.

Vacunar-se al castell de Dràcula

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern romanès s’ha apuntat al "turisme de vacunes" llançant campanyes de vacunació en llocs públics, on s’intenta immunitzar a la quantitat més gran|important possible de persones. Entre ells hi ha el Castell de Bran, als Carpats, conegut per la pel·lícula Dràcula. És una fortalesa medieval que gaudeix de gran atractiu turístic per la creença popular que era l’antiga residència de Vlad Tepes, l’Empalador.

Els que es vacunen en aquest castell accedeixen a un certificat on es destaca la seua "valentia i responsabilitat", amb la promesa que podran tornar en "els propers 100 anys". Segons informa el diari local Libertatea, les persones que es vacunen en aquest castell reben la dosi de Pfizer i no necessiten demanar cita|citació prèvia.

Aquesta iniciativa s’orienta sobretot al mercat intern, ja que persisteixen fortes restriccions a viatges internacionals a pràcticament tot el món. Fins al moment, gairebé quatre milions de romanesos, d’un total de dinou milions han rebut una dosi de vacuna contra el Covid-19.

Romania no és l’únic país que s’ha apuntat al "turisme de vacunes". Sèrbia, Dubai o els Estats Units són altres països que promouen l’arribada de visitants oferint com a esquer la vacuna contra el covid-19. D’altres, com Rússia o la  Xina ofereixen regals i descomptes als que van a vacunar-se.

tracking