SEGRE

WhatsApp rosa: què és i perquè l'has d'evitar

WhatsApp rosa: que és i perquè ho has d'evitar

WhatsApp rosa: que és i perquè ho has d'evitarEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

WhatsApp Rosa o WhatsApp in Pink és un nou engany que arriba a través d’un missatge de WhatsApp que convida a descarregar un programa que els permetrà canviar el logo de color verd per rosa, a més d’afegir noves funcions. En fer clic, les víctimes descarreguen automáticament un codi maliciós que es fa amb dades vitals com l’agenda, a través de la qual es va estenent en enviar nous missatges a la xarxa de contactes i grups, alguns dels quals no sospitessin del missatge per procedir d’amics o familiars. De moment, aquest virus únicament afecta els dispositius amb sistema operatiu Android.

WhatsApp no va tardar a pronunciar-se per advertir els seus usuaris sobre aquest perill. La recomanació més senzilla és no descarregar mai contingut estrany i aplicacions de tercers no oficials.

Per eliminar el virus, de vegades no és n'hi ha prou amb eliminar l’aplicació i escanejar el dispositiu amb un antivirus i és necessari restablir el dispositiu a valors de fàbrica. També és important informar als contactes sobre el virus, ja que és probable que hagin rebut un missatge ganxo per instal·lar-se ells l’aplicació.

El 2015 va destacar una altra versió maliciosa, WhatsApp Blau, que prometia modificar el color de la interfície per adoptar el que indica el seu nom, però al seu lloc emetia qüestionaris i subscrivia les víctimes a serveis de pagament.

També fa uns anys va cridar l’atenció WhatsApp Plus, una versió modificada, no oficial, que ampliava les funcions que oferiria l’'app' legítima. Tanmateix, després de l’adquisició de WhatsApp per part de Facebook, la companyia va començar a bloquejar els comptes utilitzaven versions de tercers com aquesta.

tracking