SEGRE

Desafien el Vaticà amb benediccions a homosexuals

El papa Francesc, ahir en una audiència al Vaticà.

El papa Francesc, ahir en una audiència al Vaticà.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sota el lema L’amor guanya, sacerdots catòlics de tot Alemanya van posar en marxa una inèdita rebel·lió contra el papa Francesc al començar una massiva cerimònia de benedicció pública de parelles del mateix sexe en més de 100 temples a tot el país.

L’acció va ser qualificada com una resposta directa a un comunicat del Vaticà que va afirmar que la unió homosexual és un pecat i que Déu “no pot beneir-ho”.

L’acció de rebel·lia contra el Vaticà va nàixer el mes de març, quan més de 230 professors de teologia catòlica d’Alemanya, encapçalats per rectors de Baviera i de Renània del Nord Westfàlia, van firmar una declaració conjunta.

Protestaven així contra un pronunciament del Vaticà que assenyalava que l’Església catòlica no podia beneir matrimonis del mateix sexe. En el manifest, el grup va declarar que la mesura estava “marcada per un aire paternalista de superioritat i discrimina els homosexuals i els seus plans de vida”.

Per reforçar aquesta protesta, desenes de sacerdots d’Alemanya van decidir beneir parelles homosexuals i transmetre aquestes cerimònies per internet.

“Davant de la negativa de la Congregació per a la Doctrina de la Fe a beneir homosexuals, aixequem la veu i continuarem acompanyant les persones que contreguin una relació de parella i beneirem la seua relació”, va advertir aquesta agrupació.

tracking