SEGRE

TELEVISIÓ ESTRENA

TV3 estrena dilluns la sèrie 'Moebius', un thriller sobre 'bulling' ambientat a la Catalunya interior

TV3 estrena dilluns la sèrie 'Moebius', un thriller sobre 'bulling' ambientat a la Catalunya interior

TV3 estrena dilluns la sèrie 'Moebius', un thriller sobre 'bulling' ambientat a la Catalunya interiorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

TV3 estrenarà la setmana vinent 'Moebius', la nova sèrie de ficció de la televisió pública per al 'prime time' dels dilluns. Creada per Eduard Cortés i Piti Español, aquesta coproducció amb Veranda TV s'allunya de predecessores com 'Benvinguts a la família' o 'Les de l'hoquei' i abraça el gènere del thriller per parlar d'un cas d'assetjament en un poble imaginat de la Catalunya interior.

Aida Oset, la protagonista, és una professora de matemàtiques que recomposa les peces d'un cas de bulling a un alumne del seu institut. L'acompanya un elenc de joves actors i alguns veterans com Victòria Pagès, Lluís Villanueva i Andrew Tarbet. La sèrie consta de 10 episodis de 40 minuts i s'ha rodat a Caldes de Montbui i altres escenaris naturals.

'Moebius' és un thriller d'investigació que s'allunya del gènere policíac. Gira al voltant d'un cas que afecta un alumne de l'institut de La Farga, un poblet (imaginat) aparentment tranquil de la Catalunya interior.

La Mamen, la nova professora de matemàtiques, comença una investigació pel seu compte que farà que alguns secrets llargament enterrats al poble surtin a la llum. És una sèrie "addictiva" on tothom coneix tothom, però ningú confia en ningú.

En un entorn cada cop més fosc i enrarit, tard o d'hora tots esdevenen assetjats o assetjadors. Un thriller d'investigació policial sense policies. Una sèrie que conté els girs, les sospites i els elements característics del gènere, però en un ambient aparentment tranquil, reposat, lluminós.

'Moebius' és una coproducció de TV3 i Veranda TV, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat, que l'ha cofinançat amb 600.000 euros a través de l'ICEC.

"Gràcies al departament de Cultura, perquè em sembla que estem començant una nova etapa", ha subratllat el director de la cadena Vicent Sanchis sobre aquesta aportació i sobre la nova Crida conjunta amb la CCMA per projectes audiovisuals, per valor de 6 milions d'euros. "Estrenem una nova sèrie, això per TV3 és importantíssim per les productores i perquè ens agraden i al públic també", ha manifestat. Sanchis també ha assegurat que la sèrie en qüestió és "una meravella" i ha elogiat la feina d'Eduard Cortés i Piti Espanyol per la "innovació" que aporten i per haver "donat la volta" al gènere del thriller.

Cortés, enamorat del thriller

Cortés ha retornat l'elogi al director de TV3 assegurant que si bé aquí "els recursos no són els d'altres llocs", la cadena pública sempre li ha ofert "la sensació de poder treballar de manera diferent, més lliure", deixant-se "seduir per productes més innovadors".

Quant a la sèrie, el realitzador ha asseverat que volien explicar "les moltes capes que hi ha darrere de qualsevol comunitat", fugint del retrat costumista i melodramàtic i apropant-se a la foscor del thriller. "M'agrada molt, perquè és un gènere molt 'gramatical'", ha expressat el director sobre les possibilitats de joc narratiu que ofereix per "atrapar" l'espectador.

És "suggerent i hipnòtica", ha abundat el guionista i director d'incomptables sèries per a TV3, des de la llunyana 'Oh, Europa!' amb Joan Lluís Bozzo fins a 'Merlí'. Una de les seves singularitats és que malgrat ser un thriller no hi ha rastre de policies a la sèrie, n'ha destacat. "Volíem una certa imprevisibilitat, i una investigació policial requereix un protocol que et fa haver retorçar molt la trama per treure-li la previsibilitat", ha exposat.

Porta oberta a noves temporades

Español i Cortés han explicat que la temporada és "autoconclusiva", és a dir, que la trama que van imaginar acaba en l'últim capítol. No obstant, no han tancat la porta a noves temporades perquè "el món de La Farga" i els seus personatges amaga secrets que no han pogut entrar en l'estrena.

Quant a la projecció de 'Moebius' més enllà de TV3, el productor executiu Oriol Sala-Patau ha assenyalat que la distribuidora francesa Lagardère (propietària de Veranda TV, la productora també responsable de 'Merlí') "ja està fent prospecció de mercat". "És una de les nostres missions fer que la sèrie viatgi" més enllà de la pantalla de TV3 i es vegi en altres països i suports, ha indicat.

tracking