SEGRE

Aquest és l'esportista més ben pagat del món i no, no és Messi

Messi aixeca la Copa i mostra alegria.

Messi aixeca la Copa i mostra alegria.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La revista Forbes ha publicat la seua llista dels atletes més ben pagats de l’any. Hi apareixen alguns dels noms que de seguida ens passen pel cap (Messi, Cristiano Ronaldo, Roger Federer...) i que fa diversos anys que apareixen en aquest tipus de rànquings, però el líder de la classificació no és cap d'ells i l'esport que practica no és dels majoritaris.

El número u de la llista de Forbes és Conor McGregor, un lluitador irlandès de 32 anys campió en diferents categories de l’UFC (Ultimate Fighting Championship) una organització d’arts marcials mixtes. En aquest esport es combinen jiu jitsu, boxa, muay thai, judo, taekwondo, karate, kung fu, kickboxing i lluita. Segons Forbes, Mc Gregor guanya uns 22 milions de dòlars al quadrilàter, però 158 fora, procedents de la venda del seu whisky i els patrocinis.

En el segon posat trobem, ara sí, Leo Messi, amb uns guanys al terreny de joc de 97 milions de dòlars que es veuen incrementats amb 33 més fora del camp. El futbolista argentí del Barça és dels que més guanya pel seu paper dins del camp. Tercer és Cristiano Ronaldo (70 milions de dòlars en el camp + 50 en patrocinis i xarxes socials).

Dak Prescott, quarterback dels Cowboys de Dallas ocupa la quarta posició, amb 97,5 milions de dòlars dins del camp i 10 fora. És el jugador de futbol americà més ben pagat del món.

El bàsquet apareix en la cinquena posició, representat per l’estrella dels Lakers LeBron James, que guanya 31,5 milions de dòlars a la pista i 65 fora. Les seues inversions en el món del futbol (recentment va comprar accions del Màlaga CF) li han reportat beneficis extra.

El futbolista brasiler del PSG Neymar és el sisè esportista més ben pagat del món, amb 76 milions de dòlars guanyats en el camp i 19 fora, en part gràcies al seu paper com a ambaixador de Fortnite.

El tenista suís Roger Federer ha guanyat 0,03 milions de dòlars en les pistes de tenis. Aquesta xifra tan baixa es deu al fet que l’any passat no va poder jugar gaire a causa d’una lesió al genoll. No obstant, es manté en la llista pels 90 milions de dòlars que guanya gràcies als seus patrocinis amb marques de luxe com Rolex o Credit Suisse.

Lewis Hamilton, set vegades campió de Fórmula 1, va tenir una de les seues millors temporades el 2020, guanyant 70 milions de dòlars al volant del seu Mercedes i 12 dels seus patrocinadors personals. El fet d’igualar Michael Schumacher en nombre de mundials i superar-lo en victòries de Grans Premis ha incrementat els seus ingressos.

Tom Brady, quarterback dels Tampa Bay Buccaneers i campió de la SuperBowl, va guanyar 45 milions al camp + 31 fora i Kevin Durant, jugador dels Brooklyn Nets (NBA) tanca la llista amb 31 milions a les pistes de bàsquet i 44 fora.

tracking