SEGRE

Atenció: aquest SMS de la Seguretat Social no és cap estafa

Alerten d'estafes amb enviaments de SMS

Alerten d'estafes amb enviaments de SMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estafa del fals paquet de Correos, missatges en els quals se sol·liciten dades personals, enllaços que descarreguen aplicacions malicioses... són tantes les amenaces que arriben via SMS que molta gent ho esborra tot sense ni tan sols llegir-ho. Però n'hi ha un, que començarà a arribar a partir d’aquesta setmana, i aporta informació rellevant. Es tracta d’una campanya de divulgació de Import@ss, el nou portal de la Seguretat Social on es podran realitzar tràmits com consultar la vida laboral, donar d’alta a un empleat de la llar, etc. La campanya, que durarà fins el 2 de juny, es basa en l'enviament de missatges SMS que arribaran als mòbils de més de 600.000 ciutadans.

Davant dels dubtes que solen generar aquest tipus de missatges, la mateixa Tresoreria General de la Seguretat Social ha deixat clar a través de les seues xarxes socials que no es tracta de cap engany ni estafa.

Importass compta amb una àrea personal on l’usuari pot consultar el número de la Seguretat Social, visualitzar de manera la vida laboral o consultar la teua situació a l’instant. També es podran realitzar les següents gestions:

  • Consultar i obtenir informes sobre la situació laboral
  • Informar-se i realitzar tràmits com a autònom
  • Informar-se i realitzar tràmits d’ocupació referents a la llar, com alta i baixa de la persona empleada i modificacions de les dades de la relació laboral
  • Consultar i modificar dades personals de contacte i de domicili
  • Consultar documents relacionats amb els tràmits de llar
  • Consultar i pagar deutes per estar al corrent de pagament

El portal té dos parts, una pàgina principal o àrea d’accés públic, i una àrea personal. A l’àrea pública hi ha tota la informació necessària per realitzar qualsevol tràmit o gestió en un llenguatge proper i comprensible. També conté els serveis que ofereix la Tresoreria agrupats en quatre grans categories per facilitar-ne la recerca.

L’àrea personal és un espai totalment on s’accedeix amb els mitjans d’acreditació habilitats (via SMS, Cl@ve o certificat digital). Allà hi ha les dades personals, situació actual, vida laboral, etc. Si no es té cap mètode d’identificació, s'ha de consultar com pots registrar-te a Cl@ve o comunicar el telèfon mòbil per poder accedir-hi per via SMS.

tracking