SEGRE

La segona dosi de la vacuna de Pfizer a les 12 setmanes triplica els anticossos, segons un estudi

Infermeres van anar ahir a administrar la vacuna a la residència Ribera del Sió d’Agramunt.

Infermeres van anar ahir a administrar la vacuna a la residència Ribera del Sió d’Agramunt.DEPARTAMENTO DE SALUD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Retardar fins 12 setmanes la segona dosi de la vacuna contra el Covid-19 desenvolupada per Pfizer en persones majors de 80 anys triplica els anticossos contra el virus, segons ha posat de manifest un estudi dut a terme per investigadors de la Universitat de Birmingham (Regne Unit), juntament amb experts del Public Health England.

En el treball s’han analitzat 175 persones majors de 80 anys, sent la primera vegada en què s’ha comparat l’eficàcia de l’interval de tres setmanes entre l’administració d’ambdues dosis (provat en els assajos clínics) amb una separació de fins 12 setmanes, com així s’ha recomanat al Regne Unit.

La investigació ha posat de manifest que retardar la segona dosi 12 setmanes augmenta en 3,5 vegades la resposta d’anticossos contra el coronavirus, en comparació amb l’interval de tres setmanes. "Aquesta és la primera vegada que s’estudien les respostes cel·lulars i d’anticossos quan s’administra la segona dosi després d’un interval prolongat. El nostre estudi demostra que les respostes màximes d’anticossos després de la segona vacuna de Pfizer milloren notablement en les persones grans quan es retarda fins 12 setmanes", han dit els experts.

Segons el seu parer, els resultats poden ser "importants" en el desenvolupament d’una estratègia de vacunació global, ja que l’extensió de l’interval de la segona dosi de la vacuna en les persones grans pot reduir "potencialment" la necessitat de vacunes de reforç posteriors.

tracking