SEGRE

APP MISSATGERIA

Ningú perdrà el compte de WhatsApp aquest dissabte encara que no l'hagi actualitzat

Ningú perdrà el compte de WhatsApp aquest dissabte encara que no l'hagi actualitzat

Ningú perdrà el compte de WhatsApp aquest dissabte encara que no l'hagi actualitzatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap usuari de WhatsApp perdrà accés al seu compte o deixarà de poder enviar i rebre missatges i trucades aquest dissabte, encara que no hagi acceptat l’última i polèmica actualització de privacitat de l’aplicació, va assegurar la mateixa plataforma de missatgeria.

En una entrada en el seu centre digital d’ajuda per a usuaris, l’aplicació va assegurar que "a ningú no se li eliminarà el compte o perdrà la funcionalitat de WhatsApp el 15 de maig a causa d’aquesta actualització".

Fins a principis de maig, WhatsApp havia afirmat que aquells usuaris que no acceptessin la seua nova política de privacitat perdrien la "funcionalitat completa" del seu compte a partir d’aquest dissabte i no podrien llegir o enviar missatges des de l’aplicació.

Aquesta actualització ha suscitat dubtes i bastanta desinformació sobre si significava l’accés per part de Facebook a dades personals, de contactes o sobre les converses que es mantenen en WhatsApp, l’aplicació de missatgeria més utilitzada del món.

Precisament per la controvèrsia i confusió generades, WhatsApp ja va retardar a començaments d’any la data límit d’actualització, que va passar de febrer a maig.

Facebook i la seua popular filial de missatgeria han intentat desmentir diverses vegades que amb les noves normes vagin a accedir a contingut de missatges o trucades, així com a llistes de contactes o grups i a la geolocalització compartida.

Malgrat assegurar que no limitarà les funcionalitats de l’aplicació, WhatsApp va dir que "diverses setmanes" després del 15 de maig començarà a enviar "recordatoris persistents" a aquelles persones que no hagin acceptat els nous termes.

En el moment en què es produeixin aquests recordatoris persistents, que arribaran a cada internauta en un moment diferent, és a dir, no hi haurà una data idèntica per a tothom, els usuaris sí començaran a perdre funcionalitats de WhatsApp, que no tornaran a estar disponibles fins que s’acceptin els termes.

Aquesta pèrdua de funcionalitats implicarà no poder accedir a la llista de xats, és a dir, no poder iniciar converses, però sí que es podrà continuar responent a trucades, videotrucades i notificacions de text.

Si diverses setmanes després que passi això l’usuari continua sense actualitzar, llavors sí que deixarà de poder rebre trucades i notificacions, la qual cosa de facto implicarà tenir el compte bloquejada fins que s’acceptin els nous termes de privacitat.

tracking