SEGRE

La iniciativa que ho està petant: porros per vacunes

Detall d'una planta de marihuana

Detall d'una planta de marihuanaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Als Estats Units la vacunació ja ha començat a arribar als més joves, moment en què les autoritats han detectat que molta gent no vol vacunar-se. A més, els dubtes sobre Janssen també han frenat la vacunació les últimes setmanes.

Per aquest motiu, els estats i les grans ciutats estan promovent fórmules imaginatives perquè els joves i els negacionistes es vacunin. A Nova York i Washington ha triomfat la iniciativa del grup Joints for jabs (Porros per punxades), ara que l’ús recreatiu del cànnabis és legal per als majors de 21 anys. Els membres del col·lectiu, instal·lats en una paradeta a Union Square Park (Nova York) reparteixen marihuana a adults que presenten una targeta de vacuna oficial com a part d'un programa de vacunació a nivell nacional. Aquesta acció és perfectament legal: "Tenim permís de la ciutat, de l'oficina de l'alcaldia, del governador: vam passar per totes les línies de control adequades i tothom va dir que estava bé", va declarar l'organitzador a NBC New York. 

Els activistes de la marihuana també van repartir herba als recent vacunats que ho acreditessin a Washington DC. 

Hi ha incentius per a tots els gustos. Per exemple, a Washington o Nova Jersey ofereixen cervesa gratis a canvi de vacunar-se. A Nova York regalen des de dònuts o abonaments per al metro fins a entrades per al beisbol o l’òpera.

A Detroit, Maryland o Virgínia Occidental ofereixen directament vals d’entre 50 i 100 dòlars. I a Memphis sortegen cotxes. Moltes empreses i marques també regalen productes i fan ofertes especials per a tots aquells que demostrin que s’han vacunat.

A Ohio, el governador republicà ha anunciat un sorteig setmanal d'un milió de dòlars entre els majors de 18 anys que es vacunin. El primer es farà el 28 de maig i es repetirà durant cinc setmanes. Els adolescents d'Ohio també podran optar a una beca per estudiar una carrera sencera en  una de les universitats de l'Estat. 

A Alaska, un dels estats amb un menor índex de vacunats, s'han lliurat premis com bitllets d'avió, diners per a la compra d'un vehicle tot terreny o 500 dòlars per a queviures o combustible. 

tracking