SEGRE

Sánchez garanteix que al juny hi haurà vacunació massiva als menors de 50 anys

Segons el president espanyol, les primeres proves tècniques de cara al certificat covid estan sent positives

Pedro Sánchez, la setmana passada al Congrés.

Sánchez garanteix que al juny hi haurà vacunació massiva als menors de 50 anysCongrés dels Diputats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha garantit aquest dilluns que el mes de juny hi haurà a Espanya una vacunació massiva contra el coronavirus dels menors de 50 anys. Sánchez s’ha referit al procés de vacunació en la inauguració del IV Congrés Iberoamericà per a líders de companyies i famílies empresàries, en el qual ha assenyalat que falten 93 dies per aconseguir la immunitat de grup.

Per al cap de l’Executiu, les dades de reducció dels contagis són molt eloqüents i, així, ha recordat que la incidència acumulada en una setmana divendres passat va caure més de 35 punts, un 18,4 per cent. Hi ha sumat el ritme de vacunació, en el qual ha dit que se suma rècord rere de rècord i la setmana passada es van administrar gairebé 612.000 dosis en un sol dia i gairebé 3 milions en set dies. Després d’assegurar que el sistema de salut està preparat per superar aquest ritme en les properes setmanes, ha recordat que aquest dilluns se superarà la xifra de set milions de persones amb pauta completa i quinze milions amb una sola dosi, el 31 per cent de la població. A causa d’aquest ritme és quan ha garantit que al juny començarà una vacunació massiva dels menors de 50 anys.

Sánchez ha destacat també la transcendència del certificat verd digital i ha informat que els primers resultats de la prova del seu funcionament estan sent molt positius. L’objectiu és operar amb aquest certificat abans que conclogui el mes de juny, el que ha considerat que serà una extraordinària notícia per al turisme.

tracking