SEGRE

IGUALTAT DIA INTERNACIONAL CONTRA L?HOMOFÒBIA

Més de 90 lleidatans fan consultes sobre canvi de sexe, 40 dels quals menors

El CAP de Ferran ha atès 95 consultes sobre canvi de sexe en divuit mesos, un 42% menors d'edat || Per receptar tractaments hormonals, fer un seguiment mèdic o suport emocional

Mobilització a Lleida contra la LGTBI-fòbia

Mobilització a Lleida contra la LGTBI-fòbiaAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consulta dirigida a persones trans Trànsit.Lleida ha atès durant el primer any i mig de funcionament noranta-cinc persones que hi han acudit principalment a buscar informació i suport per iniciar tràmits de canvi de sexe. La consulta va obrir per primera vegada a Lleida, al CAP Rambla de Ferran, el setembre del 2019 i des d’aleshores ha comptabilitzat prop d’un centenar de primeres visites, de les quals cinquanta-cinc són de persones majors d’edat i quaranta, de menors que hi han anat acompanyats dels seus familiars.

Del total de menors d’edat, vint tenen menys de 15 anys. Mari Cruz Sanz, metgessa de família responsable de Trànsit.Lleida, destaca la bona acollida d’aquesta consulta a Ponent.

“L’elevat nombre de visites demostra que la gent necessitava un lloc a Lleida on anar a demanar informació”, afirma. En aquesta consulta ofereixen una atenció integral pel que fa al tractament hormonal, seguiment analític, suport emocional i social, i acompanyament, a més d’elaborar informes mèdics i psicològics que en aquests moments encara exigeix la llei, a fi de gestionar el canvi de nom i sexe als documents identificatius.

En cas de ser necessari un tractament quirúrgic, es deriva a Trànsit.Bcn, que gestiona el contacte amb els hospitals de referència en intervencions de reassignació de sexe. No obstant, no totes les persones que passen per la consulta volen seguir un tractament hormonal ni operar-se.

“Encara que afortunadament la tendència va a l’alça, rebem molt poques denúncies procedents de les comarques lleidatanes en comparació amb el conjunt de Catalunya”, va dir Rodríguez, que va apuntar que “la por fa que la majoria d’aquestes situacions intolerables, moltes de les quals es produeixen en entorns propers, no es denunciïn”. El telèfon d’atenció a persones LGTBI està disponible el primer dimarts de cada mes, de 18 a 20 hores.

Denuncien dos casos LGTBI-fòbics aquest any a Lleida

L’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya (OCH) ha rebut des de començament d’any dos incidents LGTBI-fòbics a les comarques lleidatanes. Es tracta de la denúncia que recentment va presentar La Cugula pels discursos homòfobs del bisbe de Solsona, Xavier Novell, així com la discriminació d’una parella de lesbianes del Segrià a l’hora d’inscriure el fill al Registre Civil. El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, va posar èmfasi ahir en la importància de comunicar qualsevol agressió o discriminació per motius de sexe o identitat de gènere, motiu pel qual l’entitat ha posat en funcionament una línia de WhatsApp (699 901 651) gestionada per un equip de professionals per oferir suport psicològic i judicial a les víctimes. 

Mobilització contra la LGTBI-fòbia - En el marc del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, una trentena de persones convocades per Colors de Ponent es van tornar a concentrar ahir a la plaça Paeria de Lleida per visibilitzar la discriminació ...

Mobilització contra la LGTBI-fòbia - En el marc del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, una trentena de persones convocades per Colors de Ponent es van tornar a concentrar ahir a la plaça Paeria de Lleida per visibilitzar la discriminació ...AMADO FORROLLA

tracking