SEGRE

Teràpia amb gossos per ajudar dones preses a trobar feina

Programa pioner impulsat per la Generalitat

Dos internes en un moment de la teràpia.

Teràpia amb gossos per ajudar dones preses a trobar feinaGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha creat un programa pilot pioner per a la reinserció laboral de les dones que entren a la fase final de la pena de presó i que viuen en semillibertat, ja sigui en tercer grau o en llibertat condicional. Segons explica la conselleria, el tret distintiu del programa és la teràpia amb gossos, amb l’objectiu "d’empoderar les preses i de dotar-les de l’autoestima necessària per aconseguir una feina, que és un factor clau per a l’èxit de la rehabilitació". Fins ara, aquesta teràpia mai no s’havia aplicat per a la reinserció laboral.

El programa pilot compta amb la participació de sis internes del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona. En funció del resultat de la iniciativa, el Departament de Justícia la desplegarà a la resta d’equipaments penitenciaris de la Generalitat.

L’activitat consta de dotze sessions, amb una primera part d’una hora i mitja, en què dos monitors practiquen la teràpia amb els gossos, i una segona part, en què els professionals treballen els aspectes que han detectat en el treball previ amb els animals, com pot ser la por i la inseguretat.

Les darreres sessions del programa serveixen per conèixer més específicament el mercat laboral i per preparar les internes per superar entrevistes de treball. Per això, disposaran de mentors d’empreses privades que les assessoraran.

Acabar la pena de presó amb una feina

Actualment, el 50 % de les dones que estan al final de la condemna aconsegueixen una feina. En el cas dels homes, l'estadística puja fins el 60 %. És per això que el CIRE, l’empresa pública de Justícia que ofereix formació, treball i inserció a les persones condemnades per algun delicte, ha dissenyat i creat aquest projecte. El programa compta amb la col·laboració de la Fundación Quiero Trabajo i l’entitat Vincles.

tracking